Как да изберем качествен препарат за миене на съдове

1786
Как да изберем качествен препарат за миене на съдове
Снимка: iStock/Guliver

Надали има човек, който никога не мие чинии. Дори да имате домашна помощница или пък миялна машина, неименуемо ще ви се наложи да измиете нещичко на ръка. В тази връзка изниква и въпросът как да изберете качествен препарат за миене на съдове – дали по цената, по производителя или по съставките му. В следващите редове ще предоставим няколко съвета за избора на подходящо веро, което да оправдае очакванията ви.

При избора на препарат не се доверявайте само на рекламата. Тяхната основна работа е да продават конкретният продукт, независимо дали е качествен или не.

Кои са вредните съставки в праховете за пране, за които трябва да внимаваме

Съставът на перилните препарати често е комбинация от компоненти, които представляват заплаха за здравето. А в комбинация помежду си те...

Не мислете обаче, че трябва да изберете препарат за съдове по неговата цена. Не винаги най-качественото е и най-скъпото. Може да вземете най-евтиният препарат, но той да бъде хубав.

Качественият препарат се разпенва лесно и има силни агенти, които да се борят срещу мазнините. Би трябвало дори една капка от него да покрие гъбата ви с пияна и след това да я остави чиста, когато приключите с миенето на съдовете.

Ако не разполагате с миялна машина и често се налага да миете съдовете на ръка, то съобразете се с това да съдържат повече натурални съставки. Те са меки и дори да не измиват съдовете перфектно още от първото миене, то поне са нежни към ръцете ви.

При наличието на чувствителна кожа, то използвайте препарати, които са специално предназначени за такава. Те отново са меки и ще се погрижат кожата ви да бъде винаги хидратирана.

Кога не трябва да използвате препарата за съдове за нищо на света

1. Не го смесвайте с белина Никога не смесвайте верото с друг препарат за почистване, защото някои комбинации могат да бъдат особено т...

На пазара вече има и качествени препарати за миене на съдовете от български производители. Винаги е добре да предпочетете родното пред чуждото.

Ако сте използвали всички видове препарати, но кожата все още ви се раздразняват, то значи имате сериозен проблем. Обърнете се към специалист за съвети относно грижата за ръцете ви и винаги мийте съдовете с ръкавици.

Дори да сте избрали най-качественият препарат за съдове, не очаквайте да измете мазни съдове със студена вода. Винаги ги мийте с топла или врява вода, за да отмиете мазнината. Ако пък съдовете са прекалено замърсени, то е добре да ги накиснете за известно време. Така ще дадете възможност на препарата да подейства и съответно да отстраните упоритите замърсявания, без да вредите на кожата си.

Заменете традиционните препарати с екологично чисти. Те също са ефективни, но замърсяват околната среда, остават следи във водните басейни и като цяло са вредни и за самите хора. Затова, когато имате възможност, използвайте био препарати,  а не химическите им еквиваленти.

Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове лесно - ето как

Търсите ли нови, лесни и чисто екологични начини за почистване на мазните кухненски съдове?  За нуждите на едно домакинство, ние ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com