Как да украсим малък балкон - модерни идеи за уютни аранжировки

6839
Как да украсим малък балкон - модерни идеи за уютни аранжировки
Снимка: iStock

Как да превърнем мини балкон в жилищен блок в удобна зона за релакс или очарователна градина? Открийте уникални идеи за декориране на балкон !

Балконът е част от апартамента, който може да се види от улицата ... затова е витрина на вашия дом! Дори на малка площ можете да подредите наистина красиво и функционално пространство!

През топлите месеци балконът може да бъде много важна част от вашия апартамент. Жалко би било да се използва само неговата помощна функция ... 

Когато разполагате с малко пространство, най-разумното нещо което трябва да направите, е да изберете една основна функция за него. Има много възможности. Помислете какво предпочитате - например почивка в балконската градина или уютен кът за четене на книги. Благодарение на това балконът ще изглежда наистина по-хубав и ще бъде удобен за използване.

Зона за отдих на балкона

Не насилвайте комплект градински мебели и фотьойли с големи размери. Ако таванът на балкона го позволява, изберете окачен хамак или седалка от плат. Такова оборудване ще осигури висок комфорт на почивка и ще заема много малко място и няма да задръства пространството.

Бъдете креативни, когато подреждате мини балкон в жилищен block. Заложете на нестандартни решения. Искате ли да пиете кафе на балкона си всяка сутрин? Вместо да поставяте масичка за кафе в пълен размер на крак, потърсете алтернативни опции - табуретки, окачени маси, монтирани на парапета, сгъваеми маси, завинтени към стената или плот, заместващ перваза на прозореца.

Мини балкон в блока като домашна градина

На балкона може да има много повече растения, отколкото традиционните декоративни цветя и коледната елха, извадена след Коледа. Можете да отглеждате различни видове билки върху него и дори да създадете зеленчукова градина, където ще се отглеждат домати и ягоди! Когато избирате растителни видове, не забравяйте да вземете предвид положението на балкона спрямо слънцето и съответно да изберете светли или сенчестолюбиви растителни видове.

Започнете да подреждате балкон, който да имитира градина с подреждането на саксиите. Помислете внимателно за тази стъпка, не прекалявайте с количеството растения на балкона. Също така се уверете, че излишъкът от растения не засенчва стаята, добре осветена от прозореца и балконската врата. Ако имате достатъчно място на пода, можете да изберете големи стоящи кутии или саксия за цъфтящо декоративно дърво.

Опитайте се да използвате пълноценно вертикалните пространства - можете да създадете вертикална градина с саксии, поставени на рафтове за стена или високи стойки. Саксиите, окачени на тавана и тези, окачени на балюстрада, също ще бъдат добро решение.

Спортен кът на балкона

Водите ли активен начин на живот? Мини балконът в блока може да се превърне в спортна зона! Правилно подреденото и декорирано пространство ще бъде чудесно място за поставяне, например, на постелка за йога. На балкона можете да извършвате и други тренировки - например на неподвижен велосипед или крос тренажор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com