S.O.S. Как да помогнем на мазната кожа през лятото?

2881
S.O.S. Как да помогнем на мазната кожа през лятото?
Снимка: iStock/Guliver

През лятото обикновено удвояваме грижата за кожата си, защото по-често я излагаме на неблагоприятни външни фактори като слънчеви лъчи, горещ въздух, вода (басейн и море) или сух въздух (климатици и вятър). Дори и нормалната кожа може да започне да отделя повече себум, за да компенсира прекомерното потене, което пък може да доведе до поява на лъщене, запушени пори и черни точки. S.O.S. Какво тогава може да спаси кожата ни?

Предлагаме ви няколко спасителни пояса, които помагат да „изплувате“ от капана на мазната кожа:

1. Използвайте по-малко грим

Знаете колко е важно вечер да почиствате хубаво грима си, защото той запушва порите. Представете си комбинацията между грим и себум през лятото, които запушват още повече порите и не им позволяват да дишат. Ако можете, намалете максимално използването на всякакъв грим и заложете на естествения външен вид. Малко BB крем със слънцезащитен фактор, спирала и гланц за устни са напълно достатъчно за летните дни.

2. Не пипайте кожата на лицето си

Честото докосване на кожата на лицето и шията, особено с мръсни ръце, води до пренасяне на замърсявания, които допълнително запушат порите. Чопленето и изстискването на черните точки е друг лош навик, който вреди на красивата кожа. Затова ограничете допира на ръцете си до лицето и го правете само в най-належащите случаи. Когато пък нанасяте козметични продукти върху лицето, го правете само след като сте си измили хубаво ръцете.

3. Не прекалявайте с миенето и почистването

През лятото сме изкушени по-често да мием лицето си или да използваме по-често почистващи продукти, но това може само да влоши положението, защото ще увеличим производството на себум. Достатъчно е сутрин и вечер да почистваме кожата с подходящ за нейните нужди продукт, който едновременно да премахва замърсяванията, да хидратира и успокоява кожата.

В това отношение много ни харесва измивния гел от серията S.O.S. Oil Control на швейцарската козметична марка Skincode*. Той представлява нежен измивен гел, създаден специално за комбинирана и мазна кожа. Съдържа уникална изглаждаща порите съставка и салицилова киселина, които намаляват несъвършенствата. Гелът ефективно почиства порите в дълбочина, оставяйки кожата чиста и свежа. Този продукт е чудесен и заради това, че е подходящ за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната.

4. Хидратирайте кожата

Както споменахме вече, когато кожата е дехидратирана, тя произвежда повече себум. Затова трябва да използваме хидратиращи продукти, които едновременно с това да матират кожата, за да намалят несъвършенствата и лъщенето и ние да се чувстваме максимално добре. За целта отново ще ви препоръчаме продукт на Skincode от серията S.O.S. Oil Control.

Става въпрос за лек активен матиращ лосион, създаден специално за комбинирана и мазна кожа, който предоставя всекидневна хидратираща грижа за кожата. Съдържа уникална изглаждаща порите съставка, екстракт от коприва и матиращи агенти, които осигуряват свежест и дълготраен матиращ ефект без лъщене. Включените в състава Витамини С и Е се борят със свободните радикали и изсветляват тена. Продуктът отново е подходящ за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната.

5. Използвайте продукт, контролиращ омазняването

Когато първите няколко стъпки не доведат до желания резултат, трябва да се вземат сериозни мерки и да изберете продукт, който да регулира омазняването. Такъв е балансиращият серум от серията S.O.S. Oil Control на Skincode.

Това е лек балансиращ серум, създаден специално за комбинирана и мазна кожа, подходящ и за най-чувствителната такава. Подпомага контролирането на омазняването на кожата и свива порите. Съдържа уникална изглаждаща порите съставка, екстракт от коприва и матиращи агенти, които успокояват кожата и балансират производството на себум.

*Създадена през 1998г., компанията Skincode е наследник на безспорното швейцарско качество в козметиката. Тя предлага уникална грижа за кожата, като в следствие на употребата на продуктите, кожата подобрява видимо състоянието си. В Skincode вярват, че кожата е жив орган, притежаващ специфични защитни функции и свой вътрешен код, който трябва да бъде следван, за да се установи перфектното взаимодействие между нея и козметиката. Схващането, че кожата е своеобразен жив орган се е превърнало в основна фирмена философия на Skincode, която се нарича „Интелигентна дерматологична грижа за кожата.”

От компанията се гордеят много с това, че са успели да „разгадаят” кода на кожата и използват съставки, които са 100% съвместими с всеки тип кожа. Швейцарската компания използва най-чистите биологични съставки и екстракти от растения, залагайки на тях като еталон за чистота. В продуктите широко приложение намират природни съставки като бял чай, индийска фурма, масла от карите, оризови трици, сладък бадем, вечерна иглика, екстракти от ванилия, коприва, розмарин, лайка, невен, жен шен, алое вера, метличина, конски кестен, органични масла от Таману, жожоба, избелващ комплекс от алпийски растения, червени водорасли и др.

За добрата козметика от основно значение е качеството на продуктите. Продуктите на Skincode са с гарантирано качество, тъй като се разработват в сътрудничество със CRB – известни европейски биохимични лаборатории с доказан иновативен и модерен стил на работа, които стриктно се придържат към фирмената философия на компанията.

Повече за марката и нейните продукти може да научите на сайта www.skincode.bg или на фейсбук страницата Skincode.Bulgaria.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com