40% от чужденците, почивали у нас, са доволни

3723
40% от чужденците, почивали у нас, са доволни

40 на сто от чужденците, почивали в България, са готови да я препоръчат на приятели и познати, а една пета от туристите от 37 европейски държави биха се върнали отново за ваканция у нас, предаде КРОСС.

Това сочат резултати от представително проучване на гости у нас на възраст от 18 до 60 години по стандартизираната методология Travelsat, одобрена като инструмент от Световната организация по туризъм към ООН.

В сравнение с останалите европейски държави от този списък, посетителите са склонни да се върнат за ваканция в държавата, която са посетили, почти в 50 на сто от случаите. Като най-голямо неудобство почиващите изтъкват липсата на удобен транспорт. В повечето случаи, след като излязат от хотела, те няма къде да отидат, защото се намират много далеч от интересните за тях обекти.

От друга страна, около 40 на сто от почивалите у нас чужденци твърдят, че страната ни поне веднъж може да бъде видяна, и то при условие, че бъдещите гости са наясно с ограниченията в предвижването и с недостига на възможности за допълнителни емоции и преживявания. За останалите държави обаче този дял е над 70%.

Категорични лидери сме в съотношението цена-качество на предлаганата туристическа услуга. Чуждите туристи приемат, че за малкото пари, които дават не само за настаняване, но и за прехрана, за допълнителни занимания и за пазаруване, страната ни е отличник сред останалите 37 европейски дестинации. По отношение на постигане на очакванията на гостите ни обаче отстъпваме отново зад всички останали. Причините за това разминаване се коренят в неумението най-вече на хотелиерите да предлагат очаквания сервиз.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика