65 000 на ден - най-високата заплата у нас

12137
65 000 на ден - най-високата заплата у нас

Около 65 000 лв. на ден е заработвал човекът, който до този момент е декларирал пред Националната агенция за приходите (НАП) най-висок доход от 2012 г., съобщиха от агенцията. Според данните в подадената от него декларация, от договори по трудови правоотношения и граждански договори, той е спечелил общо 14,3 млн. лв. през миналата година.

Първите 50 от списъка на данъчните отличници са спечелили 117 млн. лв. общо през 2012 г., като година по-рано топ 50 данъкоплатци са посочили в декларациите си общо 98 млн. лв. доходи.

Данните галсят още, че тази година в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един представител на Варна и Бургас, уточняват от НАП.

От началото на годината досега в офисите на НАП в цялата страна са приети 169 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 г. и 10 на сто от тях са подадени онлайн.

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица може да бъде изтеглена от интернет сайта на НАП.

България ще отпусне средства за най-бедните и за нови работни места

За да създаде нови работни места и да помогне на най-бедните, българското служебно правителство ще направи някои допълнителни харчове к...

Формулярите се подават до 30 април 2013 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок.

Гражданите имат право на 5% отстъпка ако изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април 2013 г.

Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и подават цялата данъчна декларация.

Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и пощенските записи за плащане на дължимия данък, както и данъчните декларации, клиентите на НАП могат да получат на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика