ЧЕЗ възстанови електрозахранването на 448 000 клиенти

4479
ЧЕЗ възстанови електрозахранването на 448 000 клиенти
Вследствие на тежките климатични условия проводниците по въздушните мрежи средно и ниско напрежение бяха обледени

Електрозахранването на 448 000 клиента е възстановено след денонощна работа на екипите на "ЧЕЗ Разпределение България", в сътрудничество с населението и местната власт. Вследствие на тежките климатични условия проводниците по въздушните мрежи средно и ниско напрежение бяха обледени.

640 стълба бяха счупени или деформирани, 90 км проводници и 100 км рекордомани бяха скъсани, а 448 хил. потребители останаха без електрозахранване, се казва в съобщение на компанията до медиите.

"450 екипа бяха мобилизирани. Дебелината на снега в много населени места беше около 1 м, а вследствие на навявания достигна до 2 м. Нямаше проходимост до редица населени места, за да бъдат доставени техника и материали. Обходите по въздушните електропроводи бяха извършвани с моторни шейни и снегоходки. Материалите, стълбовете и всички необходими инструменти и съоръжения се пренасяха на ръце през преспите - каза Петър Баран, главен оперативен директор на ЧЕЗ за България. - Уверявам ви, че сме напълно съпричастни към несгодите на жителите на засегнатите населени места и няма да спрем да работим, докато не решим и последния проблем и не светне и последната къща в най-отдалечената махала."

Екипите работят за възстановяване на захранването на последните 1600 абонати в най-трудно достъпните райони на Северозападна България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com