Дончев поиска схема за нисколихвено кредитиране на бизнеса

5377
Дончев поиска схема за нисколихвено кредитиране на бизнеса

Икономическото министерство да изготви в кратки срокове представяне на схемата за нисколихвено кредитиране по отношение на фирмите, разработващи проекти по Оперативна програма „Конкурентоспособност”. За това призова министърът по управление на евросредствата Томислав Дончев, пише Новинар.

Решението беше взето на работна среща, инициирана от Дончев по покана на Българската асоциация на консултантите по европейски програми.

Самото представяне ще бъде готово до началото на март и ще очертае очакванията от схемата, конкретните срокове за нейното стартиране и условията, които ще се прилагат спрямо фирмите.

По думите му формулата за разпределение на целия обем на средствата по програмата за периода 2014 - 2020 г. предполага 30 процента от ресурса да бъде отделен в кохезионен фонд, 25 процента - в Европейски социален фонд, а останалите - в Европейски фонд за регионално развитие.

Предвижда се половината от ресурса на Европейския фонд за регионално развитие да бъде насочен към инициативи, свързани с бизнеса. Такива са финансирането на иновационна икономика, намаляване на емисиите парникови газове, малки и средни предприятия и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика