Горанов: Коалицията не е поставена на карта

4016
Горанов: Коалицията не е поставена на карта
Снимка: БГНЕС

Аз не мисля, че е поставено на карта коалиционното споразумение. Бюджетът винаги е повод за дебати за приоритетите на държавата. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в парламента по повод твърденията на АБВ, че може да напусне коалицията заради неприети корекции в бюджета, предложени от партията.

"Мисля, че МС до голяма степен е намерил добрия баланс. Това, че една или друга партия се опитва да постави темата дали в парламента нещо не може да бъде подобрено, не трябва да се разглежда драматично като опит за преразглеждане на коалиционни форми. Тепърва след гласуването на бюджета ще стартира неговото изпълнение, което е доста по-трудно като задача и доста по-отговорно. Това, което днес се гласува, е финансовият план – неговото изпълнение е много по-важно и реално показва съотношението на приоритетите в едно управление", каза министърът.

Първанов: Замисляме се за оставането си в коалицията

Не смятаме да играем ролята на пето колело в тази четворна коалиция. Това каза лидерът на АБВ по време на извънредна пресконференция в ...

По думите му АБВ поставили още въпроси по повод дебата в рамките на правителството, а част от проблемите поставят и днес, но там партньорите се обединили, че това е "възможното златно сечение".

И за социалното министерство, и социалните политики има допълнително средства и те са над 350 млн. лв., уточни Горанов.

"Това, че социалната политика винаги е чувствителна и недостатъчна в една бедна държава, е факт. Някои казват, че социалната политика не е приоритизирана, но ние не можем да се съгласим. Няколкостотин милиона има повече именно за социална политика. Увеличението на възнагражденията в почти всички агенции на социалното министерство е също част от социалната политика,тъй като то подобрява обслужването на бенефициентите и издига нивото на служителите. Увеличението на минималната работна заплата също е социална политика. В този смисъл реакцията от днес на колегите от АБВ е продължение на дебата в правителството и няма да се отрази на отношенията ни", посочи финансовият министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com