КНСБ започва стачка, ако до 10 дни няма програма за енергетиката

25934
КНСБ започва стачка, ако до 10 дни няма програма за енергетиката

Ако до 10 дни със синдикатите не бъде изготвена и съгласувана балансирана програма за развитие на енергийния сектор, гарантираща работните места, то КНСБ започва ефективни протестни действия, съобщават от пресцентъра на синдиката.

В момента Националната електрическа компания налага свои виждания на ключови предприятия за количествата изкупувани български въглища, структурата на енергийния микс и участието на българските производители в регулирания и свободния пазар на електроенергия. За КНСБ е не само прибързано, а категорично неприемливо да се определя бъдещето на енергийните предприятия по административен път, без да са направени необходимите разчети и без те да са обсъдени със синдикатите.

Енергетиката е сред най-големите замърсители у нас

Енергетиката остава един от най-големите източници на емисии на серен диоксид и основен източник на азотни оксиди, у нас този сектор ...

КНСБ настоява за прекратяване на едностранните действия на НЕК и заявява категоричната си позиция, че в най-кратък срок трябва да бъде изготвена съгласувана програма за развитие на сектора, водеща до устойчиво финансово състояние на енергийните предприятия и запазване на работните места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com