Нова класация - този път румънските ски-курорти били най-евтини

4972
Нова класация - този път румънските ски-курорти били най-евтини

През януари 2012 г. нощувките в хотели в зимните курорти на Румъния, Полша и България ще бъдат най-достъпни, съобщават експерти. Най-евтини хотелски стаи между европейските ски курорти предлага румънския курорт Предял, където цената на нощувката в стандартна двуместна стая е около 22 евро. В полския курорт Щирк нощувката е около 63.4 евро, а в българския Банско – 71.8 евро, съобщава Инфокс.ру.

Най-скъпо ще бъде през този месец нощувката в швейцарския курорт, къде цената за една нощ може да достигне 424 евро, което е с 39% повече от предходния месец.

Рекордни обороти в Банско

Над 15 000 туристи атакуваха курорта Банско за новогодишните празници. Най-много гости имаше от страната, Англия, Русия и Румъния. За ...

Средно отдихът в европейските курорти е поскъпнал с 3%, в сравнение с декември. Най-достъпна е почивката в Атина, къде може да се намери нощувка за рекордно ниска цена – около 76 евро.

Тези данни обаче не съвпадат с твърдението на един от най-големите безплатни вестници в Италия - „Лего”, че българският зимен курорт Банско е пример за това къде да се карат ски в Европа срещу най-малко пари и минимална организация на пътуването.

Материалите идват в момент, в който се появиха много противоречиви информации за това къде е най-изгодно да се карат ски в Европа.

По-рано британският вестник „Дейли мейл" също писа, че според ново изследване на цените на шестдневна ски ваканция за четиричленно семейство излиза, че най-евтино е в България, именно в Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика