Реформаторският блок организира открит дебат за бюджета

7874
Реформаторският блок организира открит дебат за бюджета

Позицията ни не е променена и остава искането ни президентът да наложи вето при влизането на актуализацията на бюджета на второ четене. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев, предаде БГНЕС.

На първо четене в пленарна зала дебат по актуализацията на Бюджет 2013 не се състоя, категоричен е Кънев. Нито един от сериозните наши аргументи, че този бюджет залага огромна кражба от джоба на българския данъкоплатец, не беше обсъден, добави той. Според лидера на ДСБ, парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ се е плъзнала по повърхността на дебата и не навлязла в неговите най-чувствителни точки.

Именно поради тази причина в деня на второ четене на актуализацията, в сряда (31 юли), Реформаторският блок ще организира открит дебат пред сградата на парламента. Кънев отправи покана към всеки, който е готов да защити бюджета срещу техните аргументи, да излезе от пленарна зала и да се включи в дебата.

Съборът на Бузлуджа на БСП беше едно предизборно събрание, изваждане на стари мухлясали предизборни тези на партията, каза от своя страна Борис Станимиров, член на НР на ДСБ. Това ни убеждава, че БСП също гледат на политическата ситуация като на предизборна, добави Станимиров. За нас след тезата за възстановяване на проекта "Белене" следващият ход е оставка на правителството и насрочване на нови избори, допълни той.

Преди началото на сезона на отпуските Реформаторският блок ще обяви своя съвет. В него ще се включат и представители на гражданското общество, на протестиращите, съобщи Радан Кънев. На въпрос дали ще има представители на СДС, Кънев заяви, че ще има среща с Божидар Лукарски и това ще стане ясно след дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика