Туроператори, туристически агенти и хотелиери срещу назначаването на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма

12207
Туроператори, туристически агенти и хотелиери срещу назначаването на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма

Българските туроператори, туристически агенти и хотелиери, представени чрез своите браншови организации – Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), като изказват дълбоко разочарование от игнорирането на предложените от бизнеса критерии за експертност, изразяват решителен протест срещу назначаването на Бранимир Ботев на поста заместник-министър на туризма. Това се посочва в протестна декларация, изпратена от Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.

„Назначаването на експертна позиция на лице, което не притежава подходящ образователен ценз, няма необходимия професионален опит и подготовка и не познава състоянието на българския туризъм, може да компрометира държавната политика в сектора и като възпрепятства правилните решения по важни краткосрочни и дългосрочни въпроси – да има непредвидими последствия за националната икономика като цяло. Като заявяват, че зад тиражираната в общественото пространство подкрепа на кандидатурата на Бранимир Ботев стоят организации и субекти, които нямат необходимата браншова представителност, долуподписаните изказват решителна препоръка за преразглеждане на взетото решение и настояват за създаване на обективна и прозрачна процедура на назначенията в Министерски съвет, включваща наред с друго обществено представяне на работните програми на кандидатите за висшия държавен пост и провеждане на публична дискусия между номинираните претенденти”, се посочва в декларацията.

Назначиха Бранимир Ботев за зам.-министър на икономиката

Бранимир Ботев е назначен за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор туризъм. Назначаването му поста е резултат от шир...

Тя е подписана от Байко Байков, председател на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Светлана Атанасова, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции; Веселин Налбантов, член на Управителния съвет на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Любомир Попйорданов, председател на Управителния съвет на Българска асоциация за алтернативен туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика