Мусала Софт откри учебната 2020/2021 в СМГ, НПМГ и ПГКПИ - Бургас

18407
Мусала Софт откри учебната 2020/2021 в СМГ, НПМГ и ПГКПИ - Бургас
Снимка: Musala Soft

Мусала Софт е част от официалното откриване на учебната 2020/2021 година в Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” (НПМГ) и в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ). Видео поздрав към ученици и преподаватели на „Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации“ (ПГКПИ), гр. Бургас отправи Елена Маринова -  член настоятелството на ПГКПИ и Президент на Мусала Софт.

„Вие сте вече част от едно от най-желаните училища в България на всички времена. Бъдете горди, направете така, че СМГ да стане още по-добро място благодарение на вас. Очакваме от вас медали през следващите няколко години като лека загрявка за това което следва – вие ще бъдете от най-умните, най-добрите, най-креативните създатели на бъдещето на света.“ – каза Елена Маринова, президент на Мусала Софт по време на церемонията в СМГ за новите попълнения на училището.  

“Успех през новата учебна година и знайте, че сте направили правилен избор! Бъдете ученолюбиви, създавайте контакти, правете нещата с удоволствие и се забавлявайте!“ – сподели на откриването в НПМГ Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала Софт.


Във видеото към ПГКПИ Елена Маринова, член на Настоятелството на гимназията се обърна към учениците с думите: „Пожелавам ви честит първи учебен ден и една прекрасна учебна година. На зайците – много вдъхновение, попаднали сте в пещерата на Аладин – грабете с пълни шепи. На ветераните  - бъдете още по-любопитни, ученолюбиви и успешни. На преподавателите пожелавам безоблачна и успешна година.“


Над 1300 ученици започват учебната година в СМГ, като 158 от тях влизат в училището след седми клас, а новоприетите петокласници са 158. В НПМГ учениците са над 1200, а „Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации“ в Бургас стартира с 322 ученици в 3 випуска.

Мусала Софт има активна роля в създаването на интерес към науката сред младите хора чрез своите инициативи и в партньорство с най-добрите и училища и университети в страната. Един от на-популярните проекти на Мусала Софт за талантливи информатици е международното състезание по програмиране CodeIT.bg (https://codeit.bg/bul), чийто 21-ви сезон стартира съвсем скоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com