Сливен със свое културно чудо

196478
Сливен със свое културно чудо
Снимка: Иван Додов

От 3 дни в Сливен се появи чудо. Културно чудо, което няма аналог през последните 25 години, съобщи sliveninfo.

Частно сдружение, оглавявано от един мъж, който е роден в Сливен, дава пари за култура и образование.

В Сливен днес отбелязват 3 празника

101 години от Одринската епопея, падането на Одринската крепост и Денят на Тракия ще бъдат отбелязани днес в Сливен, съобщи Фокус. Тър...

Турски бизнесмен откупи 9 картини на ученици от Националната Художествена гимназия в Сливен. Творбите бяха част от изложба на ученици от  11 и 12 клас, организирана във фоайето на драматичен театър „Стефан Киров” от сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата” като част от „Мартенските дни на културата”.

„Аз имам клиника за хемодиализа в Пловдив. Картините ми харесаха много и ще бъдат поставени в клиниката ми”, заяви  бизнесменът Сердар Араслан, който плати по 150 лева за всяка творба. Голяма част от останалите картини също бяха откупени от присъстващи на изложбата. „Наистина не съм очаквала такъв интерес. Изненадана към, но и зарадвана, най-вече заради децата”, заяви директорката на гимназията Пенка Кушкиева, която бе председател на журито.

Първа награда взе картина на Дарина Миткова, която получава грамота и 200 лева от сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата”. Втората награда бе за Ванина Цандева, която получи 150 лева, а третата за Ани Добараджиева, която взе 100 лева от организаторите. Наградите връчи Стоян Чакъров, председател на сдружението и основен организатор на „Мартенските дни на културата” в Сливен. Поущрителни награди получиха Глория Георгиева, Кристиян Ставрев и София Неделчева.

„Една инициатива не може да промени ситуацията, но нека това бъде едно малко камъче по пътя ни за възстановяване образованието и културата в България. Ако сами не си помогнем, процесът на възстановяване ще бъде доста по-бавен”, заяви Стоян Чакъров.

"Гора на знанието" ще залесят деца в Кюстендил

В Кюстендил се организира инициатива за залесяване на "Гора на знанието", съобщиха от Обединения детски комплекс (ОДК) в града. Залеся...

В рамките на фестивала в петъчната вечер се състоя концерт камерна музика на проф. Венцеслав Николов – виолончело и Ансамбъл „Силуети” . В събота пък в залата на сливенската зала „Зора” гостува проф. Йосиф Радионов – цигулка и Камерен ансамбъл „Филхармоници”, както и ученици от Школа по изкуствата „Мишо Тодоров” при Народно Читалище „Зора 1860”. В неделя във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров” бяха представени книги на Издателство „Захарий Стоянов”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com