Азербайджан е установил контрол над населени пунктове в Нагорни Карабах

3109
Азербайджан е установил контрол над населени пунктове в Нагорни Карабах
Снимка: Getty Images/Guliver

Азербайджан установи контрол над редица стратегически височини и населени пунктове в Нагорни Карабах, информира прессружблата на министерството на отбраната в Баку, цитирана от ТАСС. 

В съобщението се казва, че в отговор на интензивния обстрел от арменска страна нощес и през деня на 2 април на позиции и селища на Азербайджан командването на азербайджанските въоръжени сили е взело решение за ответни мерки в направление Агдере-Тертер -Агдамск и Худжавенд- Фузилинск на фронта в Карабах. В хода на стремителната атака бе пробита предната линия на отбраната на арменската страна и освободени няколко стратегически височини и населени пунктове, се уточнява в съобщението. 

Путин е обезпокоен от възобновеното напрежение в Нагорни Карабах

Президентът на Русия Владимир Путин е дълбоко обезпокоен от съобщенията за възобновяване на бойните действия по линията на съприкоснове...

Отбелязва се също, че сега на тези височини и по протежение на новата отбранителна линия се осъществяват съответните укрепителни мероприятия, копаят се нови траншеи 

По данни на азербайджанското министерство на отбраната в боевете са унищожени 6 танка, 15 артилерийски установки и инженерни укрепления на въоръжените сили Армения; убити или ранени са повече от 100 арменски военнослужещи. 

Загинали са и 12 военнослужещи от азербайджанската армия. Свален е един хеликоптер Ми-24 на азербайджанските ВВС, на мина се е натъкнал един азербайджански танк. Има загинали и ранени сред гражданското население, но азербайджанското министерство на отбраната не дава точни данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа