"Да не са те отвлекли руснаците?": Илон Мъск ядоса украинците с шокиращи предложения в Twitter

7067
"Да не са те отвлекли руснаците?": Илон Мъск ядоса украинците с шокиращи предложения в Twitter
Снимка: Getty Images

Украинският президент Володимир Зеленски и други украински представители дебатираха с американския милиардер Илон Мъск в Туитър руската инвазия в Украйна. По време на дискусията дори се стигна до обидни реплики.

Разговорът започна с предложение на Мъск за мир между Киев и Москва, основаващо се на нови референдуми под наблюдението на ООН, оставяне на Крим на Русия и на неутрален статут за Украйна. Милиардерът дори даде възможност на последователите си в Туитър да гласуват "За" или "Против" тази идея.

В отговор на което украинският президент Зеленски отговори с друго допитване, адресирано до последователите на милиардера: "Какъв Илон Мъск предпочитате, онзи, който подкрепя Украйна или онзи, който подкрепя Русия?"

Съветникът на Зеленски - Михайло Подоляк, пък предложи по-добър план за мир, при който да бъдат освободени окупираните територии, в това число и анексирания Крим, да има демилитаризация и денуклеаризация на Русия и военнопрестъпниците да бъдат изправени пред международното правосъдие. 

А украинският посланик в Германия дори беше по-краен и директно заяви на Илон Мъск: "Моят отговор е много дипломатичен и той е да вървите по дяволите".

Страх от Трета световна война накарал Мъск да отложи покупката на Twitter

Предприемачът Илон Мъск е отложил окончателното решение за покупката на Twitter, компанията, която притежава едноименната социална мреж...

След това Мъск пледира, че Русия може да реши още по-голяма мобилизация на населението си за една пълномащабна война, която ще доведе до катастрофален брой жертви и в двата лагера. "Една победа на Украйна е малко вероятна в една пълномащабна война. Ако ви е грижа за украинския народ, търсете мир", пише той, като уточнява, че Русия има три пъти по-голямо население от Украйна.

В отговор съветникът на вътрешния министър на страната Антон Герашченко припомня на милиардера, че Китай е много по-голям от САЩ. "Каква ти е позицията по този въпрос, Илон?" пита той. Освен това Герашченко изказва предположение, че акаунтът на Мъск в Twitter е бил хакнат от руснаците. Нещо повече - украинецът пуска собствено допитване с въпроса: "Да обяви ли Путин бъдещата колония на Марс на Илон Мъск за историческа собственост на Русия и да я анексира?"

La Repubblica: Руската подводница Белгород е излязла в открито море. Тест за суперторпедото "Посейдон" ли е това?

Според разузнаването на НАТО руската атомна подводница "Белгород" е излязла в открито море. Предполага се, че Руската федерация планира...

Депутатът Олексий Гончаренко пък пише: "Да не би да си бил отвлечен то руснаците, които да са те принудили да напишеш всичко това?" Други потребители представиха новото лого на притежаваната от Мъск компания Тесла.

Някои припомнят на Мъск, че Украйна вече е провела референдум през 1991 година, на който хората в страната са се произнесли категорично.

В размяната се реплики се включва и официалната страница на Върховната Рада на Украйна. "Крим е Украйна. Донецк е Украйна. Луганск е Украйна", написаха оттам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа