Дания ни иска в Шенген възможно най-скоро

5496
Дания ни иска в Шенген възможно най-скоро
Посланик Коре Янсон обеща страната му да работи активно България да влезе в пространството

Датският посланик в България Коре Янсон обеща страната му, от позицията на председател на Съвета на Европейския съюз, да работи активно България да влезе в Шенген възможно най-скоро.

Датчанинът ни похвали и за изключително ниския обществен дълг и добави, че един от основните приоритети на датското председателството ще бъде да затегне финансовата дисциплина и на останалите страни-членки, предаде ТВ Европа.

Холандкият кандидат комисар не е против приемането ния в Шенген

Кандидатът за поста комисар по правата на човека към Съвета на Европа - холандецът Франс Тимерманс, изрази несъгласие с позицията на св...

През следващите 6 месеца Дания, от позицията си на председател на Съвета на Европейския съюз, ще направи опит да начертае плана за развитие на Европа в следващите 10 години. Това каза датският посланик в България Коре Янсон. Като приоритет за Дания Янсон определи и затягането на финансовата дисциплина на страните-членки. Тази година трябва да бъде изготвен бюджета на Европейския съюз за периода 2014 – 2020 година и това ще бъде едно от основните предизвикателства пред датското председателство.

"Изключително важно е във време на криза ние да успеем да модернизираме нашите общества в Европа. До момента останалата част от света винаги се е опитвала да догони Европа. Затова според мен трябва да осигурим повече инвестиции за наука, образование и разработки, за да осигурим по-добро наследство за нашите внуци", каза Коре Янсон.

Посланикът обеща по време на датското председателството, България да получи пълно съдействие за възможно най-бързо влизане на страната ни в Шенген. Негово превъзходителство заяви още, че новините за нашата страна са добри, тъй като ние сме влезли в кризата от много по-добра икономическа позиция в сравнение с повечето европейски държави.

Дания ще бъде председател на Съвета на Европейския съюз в продължение на 6 месеца. В средата на тази година, председателството се поема от Кипър. България пък ще застане начело на Съвета през 2018.

Перспективите ни за членство в Шенген не са много оптимистични

Румънският министър по европейските въпроси Леонард Орбан заяви във вторник, че перспективите на Румъния за членство в Шенгенското прос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com