Датска медия се извини: Бяхме като хипнотизирани от твърденията на политиците за COVID

10821
Датска медия се извини: Бяхме като хипнотизирани от твърденията на политиците за COVID
Снимка: iStock

На 7 януари един от най-големите датски вестници Ekstra Bladet поднесе извинение на читателите си, признавайки, че е бил „почти хипнотично погълнат“ от изявленията на политиците по темата COVID-19 в продължение на почти две години. След като близо две години пресата и населението бяхме изпаднали почти в хипноза пред твърденията на властите относно вируса, сега е време да направим равносметка и да признаем, че се провалихме, пише в свой материал изданието.

В статията на вестника пише още: „Експертите и политиците ни обясняват ситуацията с движенията на махалото като не спират постоянно да ни предупреждават, че чудовището COVID спи под леглата ни и само чака да заспим, за да може да удари в мрака.“ Ние не бяхме достатъчно бдителни, когато властите трябваше да отговорят на въпроса какво всъщност означава хората да са хоспитализирани с коронавирус. Защото има голяма разлика дали са постъпили в болница с коронавирус или заради коронавируса и дали са починали с COVID или от COVID. Тълкуването на тези цифри е важно, а се оказа, че официалният брой на хоспитализациите е доказано с 27% по-висок от действителната цифра, се казва още в материала.

Дания започва ваксинация с четвърта доза

Дания ще предлага ваксинация с четвърта доза на най-уязвимите си граждани. Това се случва на на фона на рекордния брой на заразените с ...

От вестника посочват и пример с ваксините: „Постоянно наричат ваксините нашето „супер оръжие“. А болниците ни - "супер болници". Въпреки това тези „супер болници“ са под максимален натиск, независимо от факта, че почти цялото население е въоръжено със „супер оръжие“. Дори децата са ваксинирани в много голяма степен – нещо, което не е направено в съседните ни страни. С други думи, тук има нещо, което не заслужава термина „супер“, се изтъква в материала.

„Като цяло посланията, изпратени от властите и политиците до обществеността в тази историческа криза, оставят много да се желае", пише в материала.

Това признание в датския вестник се случва в момент, когато в страната са наложени нови ограничителни мерки. Заради поредно увеличение на случаите с варианта Омикрон от средата на декември 2021 г. в Дания са в сила полицейски час, здравни сертификати, задължителни тестове дори за ваксинираните, затваряне на театри, кина, концертни зали и др. С други думи мерки подобни на тези, които вече бяха отпаднали през септември 2021 г., когато Дания достигна 73% ваксинационно покритие.

В началото на януари директорът на департамента по емидемиология  Тайра Гров Краузе беше оптимист по отношение на развитието на епидемията, но въпреки това все още не е споменала да се предвиждат никакви промени в мерките.

Германия определи Франция и Дания като огнища на Covid

Германия определи Франция и Дания като зони с висок риск от заразяване с коронавирус, затова ще наложи карантина на неваксинирани пътни...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мъж заплашва да се самовзриви в иранското консулство в Париж: Районът е отцепен (ВИДЕО)

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа