ЕС може да предложи на Великобритания механизъм за контрол на миграцията

2874
ЕС може да предложи на Великобритания механизъм за контрол на миграцията
Снимка: Getty Images / Guliver

ЕС може да предложи на Великобритания механизъм за контрол над социалните помощи за мигрантите от ЕС, след като британският премиер Дейвид Камерън повдигна въпроса в рамките на дебата за условията на британското членство в Съюза, предаде AFP, позовавайки се на европейски дипломати.

„Великобритания иска да е сигурна, че може да се защити от злоупотреби със социалните помощи и надбавки. Може да се измислят начини – например създаването на „спешна спирачна система“, обясняват европейски дипломати.

Избраха 20-те най-велики британски романа в историята

Кои британски романи светът смята за най-значими? Този въпрос са си задали от BBC Culture. Поставили са го и на 81 литературни критици ...

Подобна специална клауза ще позволи на Лондон да ограничи броя на имигрантите от ЕС, ако британските държавни служби се окажат претоварени или ако общественото осигуряване се превърне в жертва на непрекъснати злоупотреби, пояснили са източниците.

Очаква се тази и други мерки да бъдат предложени на Великобритания, вероятно по време на срещата на европейските лидери на 18 и 19 декември, в отговор на исканията на Камерън за преразглеждане на условията на членството на страната му в ЕС.

Премиерът разчита успешните преговори да убедят британците да гласуват за оставането на Великобритания в Съюза по време на референдума, който ще бъде свикан до края на 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа