X
 
 

Гледал сериала "Чернобил' се самоуби, вижте защо...

48813 7
Гледал сериала "Чернобил' се самоуби, вижте защо...
Снимка: iStock/Guliver
Ликвидаторът от аварията в Чернобилската АЕЦ  на Нагашибай Жусупов се самоубил. Скоро преди нещастието той изгледал едноименния сериал.

Инцидентът е станал в края на юни. По думите на дъщеря му Нагашибай гледал сериала със сълзи на очи и видяното предизвикало тежки спомени у него, съобщи Лента.ру.

Новият саркофаг на АЕЦ "Чернобил" е с площта на 4 футболни игрища (ВИДЕО)

Днес (10 юли) Европейският съюз (ЕС) официално предаде на Украйна новото обезопасително съоръжение (т.нар. 'саркофаг' - бел. ред.), изд...

Жусупов е един от първите войници-запасняци, мобилизирани като ликвидатори. Той е работил в четвърти блок на АЕЦ близо до горящия реактор. 

Освен това Нагашибай Жусупов дълги години се опитвал да получи жилище от държавата. От 1997 година заедно със семейството си живеел в общежитие. 10 години чакал за отделно жилище, а после се разбрало, че е отпаднал от списъка. 

Близки на Жусупов споделят, че през целия си живот е страдал от силно главоболие. 

Дали е възможна подобна авария в АЕЦ "Козлодуй", като тази в Чернобил може да разберете в този материал.

Как щеше да изглежда сериалът "Чернобил", ако беше правен от руснаци

Първи епизод: Звучи "Калинка". Показват град Припят - едно излкючително ведро и спокойно място, където хората вървят по улиците, пеят,...

 

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А ти си бил там и си помагал и за това знаеш, да млъкнеш, че да не ти се разбие усъичката и пръсченцата, така да разбереш, че тъпи коментари не ве пишат.
 • Анонимен коко 2 Анонимен коко преди 7 месеца Профил на трол?
  Защо не квичите за ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ там със сигурност жертвите са много повече от жертвите от ЧЕРНОБИЛ
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Атомните бомби са хвърлени, за да се ускори края на ВСВ, без което още милиони щяха да загинат. Те са хвърлени от СЪЮЗНИК на същата тази държава, чиито грехове за прикриването на чернобилската авария ти тук искаш да омаловажиш. Бомбите спасяват живота на стотици хиляди, а може би и милиони невинни японци, защото до бомбардировките японското командване държи твърд курс на продължаване на войната &q виж още ›› uot;до последния жив японец". На цивилното население - деца и баби е раздадено оръжие и са им дадени указания да се бият до смърт за честта на родината си. А те са именно хора на честта и изпълнителни. Бомбите отрезвяват самозабравилите се военни командири и ги склоняват към капитулация. Така колкото и да е парадоксално точно бомбите допринасят за мирния процес. Факт е, че сега Япония и САЩ са много близки, приятелски държави и имат активен обмен на стоки, технологии и научни идеи
  : 21 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Само ръждясали мозъци, пълни с чукове и сърпове и заразени от руска пропаганда, могат да представят като престъпление едно научно и военно постижение, допринесло за победа на съюзниците срещу нацизма, за осигуряване на жадувания мир. Каквото е именно атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки. Обичайно плачещите за десетките хиляди жертви в тези градове, са напълно безразлични за милионите жер виж още ›› тви на съзнателно предизвиканите украински и казахски гладомори, за десетките милиони жертви на руската система Гулаг, починали от студ, глад и непосилен труд или екзекутирани по скалъпени процеси. Което доказва, че го правите не от човеколюбие, а единствено от раболепие пред руския окупатор.
  : 23 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Изопачаваш истината, това изобщо не е вярно което твърдиш. Със сигурност жертвите в Хирошима и Нагасаки са много повече от ударната вълна, отколкото са жертвите от радиация! Гледал съм руски документален (не игрален) филм за Чернобил. Там се казва, че отначало са изпратили машини-роботи. Камиони, самосвали, багери, трактори, които да разчистват. Те са без водач, автоматизирани, радиоуправляеми с д виж още ›› истанционен команден център. Еми, издържали са от ден до пладне, докато електронните им платки са се изпържили от радиацията. След което, лишени от безопасен план Б, властите решават да изпратят хора. Войници, офицери, учени, ръководители. Обличат ги в оловни костюми, с метални плочи, каквото намерят. И ги изкарват на покрива с един асансьор, засичали са няколко минути работа, което се смята за безопасна доза радиация, след което са слизали долу да ги сменят с други. Всичките се разболяват, а първите заминали на обекта умират почти сто процента. Много други има разболели се и умрели (пак от радиацията). Ако сравниш жертвите от Хирошима и Нагасаки умрели от радиация, ще видиш, че са по-малко. В момента на взрива на място умират моментално близо 80 хиляди души. Много получават рани и изгаряния от топлината. Топлина е меко казано всъщност. Горещина по-голяма и от горски пожар! Е, технически физиците това също наричат "радиация". Само че ние говорим тук за йонизираща радиация, което е различно. Можем още много да спорим, но Чернобил си остава една от най-големите ядрени трагедии в мирно време.
  : 2 !
 • На баба ви хвърчилото 1 На баба ви хвърчилото преди 7 месеца Профил на трол?
  Ми писнало му е на човека от глупостите, които качвате тук и не верният сюжет на филма
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Чернобил и случилото се там е ужасна трагедия, а фактът, че един от хората помогнали това да не е по-голяма трагедия е ужасяващо, защото говори за безхаберие и незаинтересованост от страна на управляващите. От друга страна обаче Хирошима и Нагазаки също са трагедии които в много отношения са били безмислени защото Япония вече е губела войната. Също така е факт че повечето от хората участвали в съз виж още ›› даването й са съжалявали, за приносът си в това. Като цяло обаче ми е мъчно, че изправяйки се пред една трагедия като тази се появяват хора като тези, по горе които са готови да превърнат всичко в политика или инсинуация и са готови да се джавкат като палета за глупости. Хора срам ме че сте българи!
  : 2 !