Изненада за руснаците: Украйна с важен военен успех в битката за Авдеевка (ВИДЕО)

14014
Изненада за руснаците: Украйна с важен военен успех в битката за Авдеевка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Щурмови групи на 24-та отделна мотострелкова бригада на украинската армия са превзели едно от сметищата (пепелищата, терикон) на мината "Гагарин" - позиция, важна за атака на стратегическия логистичен възел град Горловка, в Донецка област. Информация, гарнирана с видеоклип, беше публикувана в официалния профил в Телеграм на украинския президент Володимир Зеленски.

Поробности

В края на ноември стана ясно, че украинската армия атакува в посока Горловка. Това става по направление на 24-25 километра югозападно от Бахмут, където сега руснаците имат инициативата и опитват да овладеят напълно фланговете, за да могат да имат плацдарм за бъдеща атака към Часов Яр и цялата Краматорска агломерация. Град Краматорск, заедно със Славянск, са най-големите във владение на Украйна в Донецка област и са ключови за украинската индустрия, включително що се отнася до военното дело: Путин готви Русия за нови войни: Поредни видими стъпки (ВИДЕО)

Сегашният украински успех обаче поставя сериозна задача пред руското военно командване. Ако украинската армия успее при мината "Гагарин", това ще създаде флангова опасност за руската армия, атакуваща Авдеевка от север - това написа руският военен блогър и пропагандист Семьон Пегов, който е един от руските военни блогъри, ходещи на срещи с издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин: Украйна изглежда готви нова изненада за руснаците при Авдеевка (ВИДЕО). При Авдеевка, руснаците се мъчат да направят почти същото - да превземат сметището (терикон) на коксохимичния завод на 4-5 километра север-северозапад от града, за да имат плацдарм за атака. А съобщението за успеха при Горловка в оригинал можете да видите ТУК и ТУК!

Междувременно, The New York Times публикува материал, който се опира на скорошно изказване на Джон Финър, заместник-съветник по националната сигурност в Белия дом. Финър каза, че Русия трябва или да седне на масата за мирни преговори без да поставя предварително условия (специално за завземане на украински земи), или да рискува след 2024 година да се бори с много по-силна Украйна, подкрепена от Запада като развитие на военна индустриална мощ. Сега The New York Times пише точно в тази насока - че Вашингтон мисли за 2024 година като година, в която Украйна да мине в стратегическа отбрана, да предотврати загуба на територия и да се подготви отново за офанзива през 2025 година, като през това време изгражда свои мощности за производство на оръжия с помощта на Запада:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com