Камерън: 2012 бе изключителна година за Великобритания

10508
Камерън: 2012 бе изключителна година за Великобритания

Британският премиер Дейвид Камерън определи отиващата си 2012 като "изключителна година", в която страната му "показала на света от какво е направена" с Олимпийските игри в Лондон и празненствата по случай диамантения юбилей на кралица Елизабет II.

В коледното си послание министър-председателят обяви, че предстоящите празници са добър повод да погледнем назад към изминалите 12 месеца.

Германия скръцна със зъби на Великобритания за ЕС

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле предупреди Великобритания да не „изнудва” европейските си партньори със з...

"Коледа ни дава възможността да дадем пауза и да огледаме важните неща около нас. Тя е момент, в който можем да поглеждаме назад към изминалата година и да се подготвим за следващата", заяви в речта си британецът. "2012 бе изключителна година за нашата родина", съобщи АФП.

"Отпразнувахме юбилея на нашата кралица и показахме на света от какво сме направени, като организирахме най-вълнуващите Олимпийски и Параолимпийски игри в историята. И нека не забравяме, че си проправихме път към върха на таблицата с медалите".

Посланието на Камерън имаше и открито религиозен тон. В него той цитира Евангелието на Йоан на фона на недоволството от плановете да се узаконят еднополовите бракове. "Както и да празнувате по това време на годината, ще се надявам и моля да имате щастлива и мирна Коледа", допълни министър-председателят. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа