Куп ракети ATACMS удариха в Крим: Източник на Путин предупреди за по-голяма цел (ВИДЕО)

14418
Куп ракети ATACMS удариха в Крим: Източник на Путин предупреди за по-голяма цел (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Две вълни от ракети ATACMS са изстреляни по руската военна база на летището в Джанкой, Крим. Това твърди популярният руски военен телеграм канал "Рибар", създаден от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук. Звинчук е лично награждаван от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин - освен това Звинчук беше част от работна комисия за прилагане на новите закони относно руската армия, по-специално мерките, касаещи личния състав, статута на войниците и обезщетенията.

ОЩЕ: Ракети, дронове: Мощен украински удар срещу летището в Джанкой (ВИДЕО)

Какво се е случило

Според информацията на "Рибар", при първата вълна от ракетната атака са изстреляни общо 7 ракети, с касетъчни боеприпаси. При втората са използвани 5 ракети. "Едни повредиха оборудването на летището, а други повредиха една от сградите": Първи данни: Разруха и отломки от руски ракетен комплекс в Джанкой, Крим (СНИМКА)

Украинският телеграм канал "Кримски вятър" твърди, че едно от засечените от сателит огнища на пламъци след удара е място, където е имало система С-400 преди известно време и това е потвърдено със сателитни снимки. Друг е въпросът дали тази С-400 не е била фалшива, за примамка.

Телеграм каналът предполага, че изстрелването може да е станало от покрайнините на град Херсон. И добавя: "Както при предишни удари, американски дрон RQ-4B безпрепятствено патрулираше във въздушното пространство южно от Крим и наблюдаваше операцията". Това обаче не било нужно според "Рибар" - украинците имали вътрешна информация къде какво е разположено, "благодарение на действията на проукраински настроени жители на града, както и на някои непълнолетни - в Интернет има ясни кадри от ударите, от които могат да се направят необходимите изводи".

Защо жителите на "руския Крим" все още "не се страхуват от последствията от подобни действия е риторичен въпрос. "Липсата на реални наказателни мерки се отразява на възможността за задържане и преследване на такива граждани, а това вече излага на риск нашите военнослужещи", пише "Рибар".

Каналът предупреждава, че украинската армия провежда целенасочена подготовка за по-масирани атаки и посочва удара в Бердянск отпреди няколко дни, който "не бил успешен": Голямо обещание за норвежките F-16 за Украйна. Украински удари в Крим и Бердянск, Русия обстреля Полтава (ВИДЕО)

"Задачата по принцип е очевидна. Лишете нашите части от координация, като удряте командни пунктове, както и нанасяте максимални щети на силите за противовъздушна отбрана. Именно изпълнението на тези две цели, като се има предвид вече отслабеният флот, е необходимо на украинските въоръжени сили, преди да атакуват Кримския мост", заключва "Рибар" относно целта: Украйна се готви да разруши Кримския мост през първата половина на 2024 г.: The Guardian

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна помоли Европа да защити газовите й хранилища от руските атаки

По стъпките на САЩ: Фон дер Лайен не изключва забрана на TikTok в ЕС

Руски депутат предложи да се проверява сексуалната ориентация на кандидатите за чиновници

Три руски военни части са атакувани в Крим, има ранени: Независим руски източник (ВИДЕО)

Руски зоопарк изпрати на фронта два пауна за "духовно успокоение" на военните (СНИМКИ)

Въоръжен с меч мъж вилня в лондонското метро (ВИДЕО)

Взривове и отравяния в България и Европа: Семейство руски нелегални шпиони е координирало всичко

ЕС разследва Фейсбук и Инстаграм за предизборна дезинформация

Ракета на Северна Корея е ударила Харков, твърдят експерти от ООН

Съпруга на руски политик планирала да осинови отвлечено украинско момче, изоставила го заради болест (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа