Над 30 хил. в Русия излязоха на шествия в подкрепа на украинския народ

28692
Над 30 хил. в Русия излязоха на шествия в подкрепа на украинския народ
Снимка: Getty Images/Guliver

Хиляди хора излязоха по улиците на Москва и Краснодар в шествия в подкрепа на украинския народ, предадоха РИА Новости и Интерфакс.

Около 20 000 души са излезли на шествие в подкрепа на своите съотечественици в Украйна. От министерството на вътрешните работи на Русия са съобщили, че към участниците продължават да се присъединяват още хора. В мероприятието са взели участие десетки политически партии, а хората носят в ръцете си патриотични плакати и руски знамена.

И Великобритания се отказа от срещата на Г-8 в Сочи

Британският министър на външните работи Уилям Хейг обяви, че Лондон прекратява участието си в подготвителните съвещания за срещата на...

Около 12 000 души са излезли по улиците на Краснодар, на шествие в подкрепа на своите съотечественици в Украйна. Шествието се проведе пред сградата на администрацията, която се намира на централния площад на града. По данни на краснодарската полиция, не са установени никакви нарушения по време на мероприятието.

Междувременно Министерството на отбраната на Украйна опроверга информацията, че военнослужещи от Украинската армия масово напускат своите поделения. От отбранителното ведомство са подчертали, че тези съобщения не отговарят на истината и са провокация. Същото се отнася и за слуховете, че украински военни са подавали зявления за уволнение.

„Личният състав на дислоцираните на територията на Крим части, които са блокирани от въоръжени лица, запазват спокойствие и се опитват да не допуснат кръвопролития, защото добре разбират своята отговорност към мирните граждани”, се казва още в съобщение на министерството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа