Огнища на коронавирус в общежитията за бежанци в Германия

2727
Огнища на коронавирус в общежитията за бежанци в Германия
Снимка: iStock

Общежитията за бежанци в Германия станаха нови огнища за разпространение на SARS-CoV-2, а съобщения за масово заразяване в центровете се появяват почти всеки ден, пише „Дойче веле”.

До 19 май в центровете за настаняване на мигранти са регистрирани 444 случая на заразяване с коронавирус, съобщи изданието Focus Online, позовавайки се на предоставена от вътрешното министерство информация. Заразени има в общежитията в 22 населени места в 12 федерални провинции. По данни от 20 март заразените там е бил 24, което означава, че за два месеца броят им се е увеличил почти 20 пъти, предаде БГНЕС.

Foreign Policy: САЩ ще загубят Европа в Студената война след пандемията

Пандемията от коронавируса отвори очите на света за истинската природа на китайския режим - безброй статии ни разказват за това през по...

Действителният брой на случаите на коронавирус в центровете за настаняване на мигранти е по-голям, тъй като от министерството е предоставена информация само за общежитията, които се намират под ръководството на Федералното ведомство по въпросите на миграцията и бежанците. Тези данни не включват информация за местата за настаняване под шапката на местната власт. Само в провинциите Баден-Вюртемберг, Бавария и Северен Рейн – Вестфалия до края на април броят на заразените в такива институции е надхвърлил 1 000 човека.

Съобщения за новозаразени в германските центрове за бежанци се появяват в медиите почти всеки ден. В Бавария трима обитатели на общежитие за мигранти са починали от COVID-19, като двама от тях са били с тежки съпътстващи заболявания.

На 20 беше съобщено, че 65 обитатели и двама служители в общежитие за бежанци на германския Червен кръст във Франкфурт на Майн. Служителите са под домашна карантина, а заразените мигранти са настанени в хотели.

Вирусна зараза избухна в център за мигранти в Майнц, който беше затворен за карантина.

Турция действа ударно за сигурността на туризма - ето какви са действията на Анкара

В началото на юни турските власти ще обявят сертифицираните туристически обекти в страната - тези, които ще се считат за най-сигурни от...

От края на миналата седмица 152 бежанци от център в Северен Рейн – Вестфалия са дали положителни проби за SARS-CoV-2 и също са поставени под карантина. На 20 май вечерта беше съобщено за заразяване на поне 37 души от общежитие за бежанци в Регенсбург.

По-голямата част от обитателите на центровете приемат строгите правителствени мерки, насочени срещу разпространението на коронавируса. В редки случаи ограниченията срещат неразбиране и водят до протестни акции, като много често се обявяват гладни стачки.

Според проучване на университета Билефелд, в центровете за бежанци изпълнението на препоръките за социална дистанция и ограничаване на контактите е почти невъзможно. Битовите условия на такива места са изключително проблемни в период на пандемия от коронавирус.

По оценка на изследователите, при поява на заразяване с коронавирус в такова заведение рискът от заразяване на останалите обитатели е точно толкова висок, колкото и ако се намират на круизен кораб. Ако вирусът е проникнал в общежитието, той се разпространява изключително бързо.

В Русия случаите на коронавирус отново тръгнаха нагоре

За 21 май в Русия са регистрирани нови 8 849 случая на заразяване с коронавирус, с което общият им брой в страната достигна 317 554, съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепата си за отбраната на Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мъж заплашва да се самовзриви в иранското консулство в Париж: Районът е отцепен (ВИДЕО)

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа