Разкриха система за измами със студентски визи в Лондон

14121
Разкриха система за измами със студентски визи в Лондон
Снимка: Getty Images / Guliver

Британското вътрешното министерство замрази провеждането на тестове по английски език от голяма фирма в бранша след разследване на Би Би Си. Тайно заснети кадри на одобрените от правителството изпити по английски, необходими за виза, показват, че тестовете са фалшифицирани в цели стаи с кандидати.

Фирмата „Инглиш Тестинг Сървис", която организира изпитите, е една от най-големите в бранша в цял свят.

Румъния сезира ЕК за заемите за български и румънски студенти на Острова

Букурещ сезира Европейската комисия след отмяната от Великобритания на някои кредити, предоставяни на румънски и български студенти, ...

Миналата година предаването „Панорама" започва да снима под прикритие, като проследява агенти, помагащи на хора да получават удължаване на студентски визи чрез измама.

Всяка година около 100 000 студенти от страни извън ЕС получават удължаване на визите за оставане във Великобритания.

Програмата изпратила такива студенти, вече пребиваващи легално в страната, под прикритие, които симулирали лошо владеене на езика. Една „мнима студентка" се свързала с консултантската фирма „Стюдънтуей едюкейшън" в западен Лондон, чийто директор й казал, че може да издържи задължителния тест по английски дори и изобщо да не говори езика. Някой друг ще държи изпита вместо теб, от теб се иска да бъдеш снимана тук като доказателство, че си била на изпита, казал директорът. Друг студент под прикритие в колеж в източен Лондон платил 500 паунда, което е три пъти повече от таксата за необходимия изпит, след което влязъл в стая с още 14 други студенти, където всъщност никой не взел сам изпита.

Вътрешният министър на страната Тереза Мей заяви, че доказателствата на британската медия са „много шокиращи". Тя добави, че правителството е спряло дейността на двете уличени в предаването учебни заведения и е анулирало всички оргаризирани от „Инглиш Тестинг Сървис" тестове.

Британските власти публикуват доклад за измамите на имигранти

Британското правителство се готви да публикува доклад, в който за първи път се разкрива размера на измамите, извършвани от имигранти о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа