Реакции в Туитър: Лиз Тръс и Лавров – воден пистолет срещу свръхзвукова ракета

23553
Реакции в Туитър: Лиз Тръс и Лавров – воден пистолет срещу свръхзвукова ракета
Снимка: Getty Images

В социалните мрежи днес активно се коментира визитата на британския външен министър Лиз Тръс в Москва, където тя проведе среща с външния министър на Русия Сергей Лавров.

Много от коментаторите видяха опит от нейна страна да копира Маргарет Тачър, която бе на посещение в руската столица през 1987 г. Други обърнаха внимание на това колко неподготвена се е оказала Тръс за тази сериозна среща, а някои дори отбелязват, че тя е отделила сякаш повече внимание на снимките си на фона на Червения площад и други руски забележителности отколкото на дискусията с руския й колега.

Припомняме, че основните теми на дискусията по-рано днес бяха кризата в Украйна и исканията на Москва за гаранции за сигурност. След разговорите Сергей Лавров отбеляза, че е останал разочарован от напредъка на диалога, сравнявайки го с разговора „между ням и глух“. От своя страна Лиз Тръс му отговори, че ясно е заявила позицията на Великобритания относно ситуацията в Украйна. „Със сигурност не бях няма в нашия разговор, ясно изразих позицията на Обединеното кралство по ситуацията. Правим всичко възможно, за да предотвратим руските действия в Украйна“, бяха думите на Тръс на пресконференцията, която се предаваше в youtube канала на агенция ТАСС.

Ето и част от коментарите за срещата в Twitter:

„Обединеното кралство изпраща международния модел Лиз Тръс в Москва за нова фотосесия. Това е равносилно на воден пистолет срещу свръхзвукова ракета.“

Лавров: Получава се малко като разговор на ням с глух

Руският външен министър Сергей Лавров изрази разочарование от напредъка на диалога след разговора си с британския си колега Лиз Тръс. "...

Според друг потребител Лиз Тръс е късметлийка, защото колкото и „безполезна, нелепа или некомпетентна“ да е, тя никога не може да бъде смятана за най-лошия външен министър на Обединеното кралство като към коментара красноречиво е сложена снимка на Борис Джонсън.

"Защо тази дама въобще пристигна в Москва? За да разходи шапката си ли? На нито един въпрос не можеше и не искаше да отговори. Споразуменията от Минск не беше прочела. Държеше се в класическия колониален британски стил – лондонски чиновник, пристигнал в колонията да поучава туземците", предават и думите на руския телевизионен водещ Владимир Соловьов.

Лавров: Столтенберг е изгубил връзка с реалността, отдавна не му обръщам внимание

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отдавна е изгубил връзка с реалността, а изявленията му не може да се възприемат сериозно...

На това меме Лиз Тръс уж се заканва: "Ако нахлуете в Украйна, ще спрем олигарсите да перат мръсните си пари през Лондон." На което Лавров отговаря: „Тогава консервативната партия ще трябва да намери други източници на доход.“

На друго място се появи кратко видео от срещата, придружено с ироничен коментар за уменията на Тръс като дипломат и преговарящ:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа