Руски страх: След ATACMS идват германски ракети. Даде ли САЩ по-стари ATACMS на Украйна?

9319
Руски страх: След ATACMS идват германски ракети. Даде ли САЩ по-стари ATACMS на Украйна?
Снимка: Getty Images

Унищожителният удар с американските ракети ATACMS предизвика истински взрив от коментари сред руските военни блогъри, кореспонденти и откровени пропагандисти.

Считаният за приближен до руското военно министерство руски телеграм канал "Рибар" обаче впечатлява. Неговият създател Михаил Звинчук е бивш говорител на руското военно министерство, беше награден от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин с включване още през 2022 година в работна група по организацията на мобилизацията и социалните въпроси за "специалната военна операция" (бел. ред. - наглото руско наименование на подпалената от Путин война в Украйна).

"Украйна ни нанесе един от най-сериозните удари за цялата война": Руснаците жалят (ВИДЕО)

"Рибар" вече чака и други западни ракети

В нарочна публикация руският телеграм канал пише следното: Всички западни публикации, че ракетите ATACMS уж са били доставени на украинските въоръжени сили само преди няколко дни, преследват една единствена цел - да узаконят началото на тяхното използване. Но всъщност те пристигнаха в Украйна през август. По същия начин западните медии съобщиха, че украинското формирование е изпратило ракетни системи за залпов огън HIMARS, (британските и френските) крилати ракети Storm Shadow/SCALP и други продукти, след като те действително са започнали да се използват в зоната на Северозападния военен окръг (на Руската федерация).

Следователно, очевидно в близко бъдеще трябва да очакваме обстрели с германски ракети "Таурус" (Taurus), които отдавна се съхраняват на склад близо до летищата Канатово и Озерное.

Припомняме, че германските далекобойни ракети все още официално не са на разположение на Украйна, тъй като германският канцлер Олаф Шолц ги спира, макар че по-голямата част от парламентарно представените германски партии подкрепят даването им на Украйна. По същия начин Шолц не искаше да даде на Украйна танкове "Леопард", докато САЩ не се ангажираха да дадат танкове "Ейбрамс": Германската ракета "Таурус": Новият проблем, летящ към руснаците (ВИДЕО)

Кои руски военни летища може да удрят ATACMS?

Изданието The Insider публикува в канала си в Телеграм карта, показваща кои руски военни летища са в обсега на американските ATACMS. Публикацията е припомняне - изданието казва, че едно от тези летища е именно в Бердянск:

Германският политически анализатор Юлиян Рьопке (основно работи за германския таблоид Bild) обаче казва, че САЩ са дали ATACMS с обсег 165 километра, а не 300. Освен това, Рьопке казва, че това е версия на ATACMS без GPS, за да се попречи на руските заглушаващи електронни и радиоустройства да действат срещу ракетите. Изглежда ракетите са с инерционна навигационна система. Инерционната навигация е автономна навигационна техника, при която измерванията, предоставени от акселерометри и жироскопи, се използват за проследяване на позицията и ориентацията на обект спрямо известна начална точка, ориентация и скорост. Заключението му се базира на снимки на осколки от ракета, ударила руското военно летище в Бердянск и разпространени от руски телеграм канали:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Естония няма да експулсира 6500 украински мъже с изтекли паспорти

Идеологът на Путин получи трибуна от Тъкър Карлсън, подобно на диктатора (ВИДЕО)

Нападение с ATACMS в Крим? Расте броят на жертвите в Одеса (СНИМКИ)

Украйна тръгва на война с Европа, ако Путин я завладее: Предупреждение от Полша (ВИДЕО)

Германия с нов военен пакет за Украйна: ПВО и бойни машини

За да сте герои, сложете памперси: Руски войник за ужаса в Украйна (ВИДЕО)

10 километра пеша: 98-годишна украинка избяга сама от руснаците (ВИДЕО)

Водещите кандидати за председател на ЕК на дебат в Маастрихт (ВИДЕО)

"Напредък в лечението на рака": Чарлз III ще направи първата си публична поява

Заради кражби: В Донбас задържаха председателя на градския съвет на Нижни Новгород

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа