Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ще ви донеса ухо от азовец": В Украйна убиха началник на руското разузнаване, прочул се с жестокости (СНИМКИ)

04 март 2024, 11:00 часа • 13449 прочитания

Украинските сили са ликвидирали началника на разузнаването на руската доброволческа бригада "Еспаньол" Вячеслав Суботин, съобщи контролираната от Кремъл руска информационна агенция ТАСС. Тя се позовава на съобщение в канала в Telegram на самото паравоенно формирование, което не дава подробности в кой точно участък от фронта се е случило това.

Суботин се прочу с една своя реплика, с която се обърна към руските ученици и която руските военни канали дълго време въртяха с гордост. На кадрите от видеото Суботин се обръща към децата с думите: "На този от вас, скъпи деца, който завърши годината само с шестици, ще му донеса ухо от азовец (украински боец от полка "Азов"), което ще отреже моят боен другар с позивна "Крейзи"". ВИДЕОТО най-долу в текста.

Снимка: принтскрийн/YouTube/Тимофей Коренев

Руският батальон "Еспаньол", част от който беше Суботин, е доброволческа паравоенна организация към въоръжените сили на сепаратистката Донецка народна република (ДНР), която участваше и при атаките срещу завода "Азовстал" в Мариупол. Батальонът основно е съставен от бивши футболни фенове.

Русия призна за още един убит офицер

Междувременно Русия най-после официално призна за смъртта на заместник-командира на 155-а отделна бригада на морската пехота подполковник Роман Кожухов след успешния украински удар с HIMARS по строените за награждаване руски пехотинци в края на февруари. Припомняме, че при удара бяха убити 19 руски военнослужещи, а други 12 бяха ранени.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес