Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинският дрон, който е страшилище за руските военни кораби (ВИДЕО)

11 февруари 2024, 21:12 часа • 9652 прочитания

Украинският министър на информационните технологии и дигиталната трансформация Михайло Федоров представи пред камера някои от военните дронове, които използва украинската армия. Сред тях е "Магура 5" - морски дрон тип катер, с чиято помощ беше потопен руският кораб "Ивановец". Такива дронове са използвани и в други успешни удари срещу руски военни кораби.

Операцията по потопяването на "Ивановец" е осъществена с подкрепата на Министерството на цифровата трансформация на Украйна и платформата United24 – това е платформа, в която всеки, независимо къде се намира на планетата, може да направи дарение за военна или хуманитарна помощ за Украйна, включително като указва за какво специфично иска да бъдат похарчени парите му. В акцията срещу "Ивановец" са използвани общо 10 дрона, 6 от които са попаднали в кораба, по украински данни: Група 13: Украинските ловци на руски кораби (ВИДЕО)

На кадрите се виждат и украински дронове от самолетен тип:

Закана спрямо Русия

"Руските петролни рафинерии и депа не се взривяват сами. Русия трябва да разбере, че едва сега започваме", подчерта Федоров при презентацията.

ОЩЕ: Заради украинските удари: Русия понамали преработката на петрол

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес