Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна загуби първи танк "Ейбрамс", тръби Соловьов (ВИДЕО и СНИМКИ)

26 февруари 2024, 18:21 часа • 9420 прочитания

Украйна загуби първия от общо 31 американски танка "Ейбрамс" (M1 Abrams). Това констатира политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке.

Рьопке базира твърдението си на видеокадри, разпространявани усилено от канала в Телеграм на руския пропагандист номер едно Владимир Соловьов - той е под санкции от ЕС и САЩ, защото възхвалява и помага с пропаганда на режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Още: Предупреждение към Украйна за танковете "Ейбрамс": Задължително се прави едно нещо

В крайна сметка, на 29 февруари беше публикувана геолокализация - танкът е "Ейбрамс", като е изоставен недалеч от село Бердичи:

Поредна порция критики към Запада

Рьопке отново пише в профила си в Twitter, че случилото се е доказателство как западният маниер на оказване на помощ за Украйна не работи, защото се праща "нещо по малко". Само седмица, откакто танкът беше видян на фронтовата линия в Украйна за пръв път и вече има унищожен такъв, констатира Рьопке: "Ейбрамс" се появи при Авдеевка, руснаците плащат за всяка стъпка напред с много кръв (ВИДЕО)

Рьопке повтаря вече отдавна коментираното: "Западните танкове работят само при комбинирани операции (т.е. с въздушно покритие, артилерийска подкрепа и пехота). Украйна не е получила нито оръжия, нито обучение за това. Украйна трябва да може да атакува и унищожи руските военни обекти и доставки далеч зад фронта - в идеалния случай в завода, но най-късно на железопътни линии, летища и мостове в близост или в най-лошия случай в Украйна".

САЩ правят оръжие за Украйна - всъщност правят пари за себе си (ВИДЕО)

Украинците не остават длъжни

Междувременно, от Запорожка област, изглежда близо до Работино, пак излизат кадри на горяща руска бронирана техника - един бронетранспортьор, а до него има два изоставени танка с антидрон клетки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес