X
 
 

Все по-малко регистрации на нови автомобили в Западна Европа

1476 5
photo of Все по-малко регистрации на нови автомобили в Западна Европа
Снимка: Getty Images / Guliver
Агенцията LMC Automotive обяви, че с понижение в регистрациите на нови автомобили от 8.5% през август, бизнесът в Европа е отчел спад и за първите осем месеца на годината.

Данните за изминалия месец сочат резултат от 929 337 автомобила, а този от началото на годината е на ниво от 9 778 772 единици или с 3.6% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, предаде auto-press.

Автомобилната промишленост заплашена от масови съкращения на работни места

Падането на печалбите и неизбежните глоби за прекомерни емисии на отработени газове са следите на кризата днес, оставяща сериозен белег...

Данните на LMC Automotive сочат, че на всеки един от пазарите в Западна Европа, които агенцията наблюдава, се наблюдава понижение в бизнеса през август.

Единствените две изключения са Гърция- с ръст от 10.5% до 7196 единици, и Швеция- с подобрение от 19.5% до 29 477 единици.

Най-сериозно е понижението в новите регистрации на един от основните пет европейски пазара- Испания, където се отчита спад от 30.8% до ниво от 74 490 единици. В края на първите осем месеца на годината, в страната се наблюдава свиване в търсенето от 9.2% до 883 648 единици.

Само две са и държавите, които могат да са похвалят с макар и минимално подобрение в регистрациите си на нови автомобили за първите осем месеца на годината. Това са Германия- +0.9% до 2 495 536 единици, и Гърция- +8.9% до 82 948 единици.

България е на дъното в ЕС по възраст на автопарка

България е на дъното в европейската класация по възраст на автопарка. Това сочат данни на европейската статистическа служба "Евростат" ...

Най-сериозно е понижението в регистрациите на нови автомобили в Швеция- -15.9% до 221 016 единици.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-20 септември

Овен През новата седмица ще се чувствате сигурни в себе си, самочувствието ви е доста високо, чувствате се добре в кожата си и това ще повлияе позитивно...

Последно в Актуално