Мушкато през лятото? Ето как да се погрижите за него

26573
Мушкато през лятото? Ето как да се погрижите за него
Снимка: iStock

Мушкатото се счита за едно от най-разпространените цветя за отглеждане в дома. Почти всички, които обичат да отглеждат цветя у дома, имат цвете на прозореца и то е мушкато. В миналото се е вярвало, че то спомага за топлата, спокойна и уютна атмосфера във вашия дом.

Астролозите казват, че мушкатото не разпространява отрицателна енергия, предпазва от кавги, караници и клюки, а също така предпазва дома ви от нежелани гости.

Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-спокойни, по-търпеливи и любезни. Също така той привлича в къщата финансовото благополучие и стабилност. В тази статия ще ви дадем 9 причини, поради които трябва да отглеждате мушкато във вашия дом.

8 правила за обилен цъфтеж на мушкатото

Мушкатото се е възприемало като символ на топлина и уют в къщата.

Между другото, според астролозите, мушкатото защитава от завистливи очи, угасва всяка негативна енергия в къщата, счита се за пазител на къщата от присъствието на неканени гости. То прави хората по-толерантни и мили.

Ето 9 женски съвета защо е добре да отглеждате такова цвете у дома:

Ароматът на цветето помага за облекчаване на депресията и укрепва нервната система. Ако в стая, където има геопатогенната зона, се постави саксия с мушкато, растението неутрализира всички вредни ефекти.

Мушкатото помага и в любовта – това червено цвете трябва да се подари на любимия човек. За да може любимия или любимата да откликва със същата любов и привързаност, цветето трябва да остане в техния дом.

7 стайни растения, които ще ви осигурят спокоен сън

Листата от мушкато съдържат етерично масло и за да се уверите в това е достатъчно да потъркате с пръсти листата му. Маслото е особено силно през лятото. По този начин растението се защитава от изсушаване. Има мнение, че ако мушкатото е на улицата, тогава в горещото сухо време при залез сънце може лесно да се види блясъка по листата. Този ефект се получава от етеричните масла, освободени от мушкатото.

Листата му отблъскват молец, мухи и други насекоми. За да домашните си любимци от тях, може да ги потърквате с листа.

Можете да използвате мушкатото за лечение на главоболие и настинки. То почиства въздуха, като убива вредните бактерии. За да се чувствате по-добре е достатъчно да седнете за 10 минути до растението.

Градинар: Не вадете картофи в това време

Основно правило за всички кореноплодни култури, за картофите също е валидно, е да не се изваждат, ако почвата е мокра. СПАЗВАЙТЕ ПРАВИ...

За освежаване на въздуха може да използвате масло от мушкато, което се продава в аптеките. Ще бъде достатъчно да сложите само 3-4 капки в арома-лампата.

Маслото от мушкато регулира хормоналния метаболизъм. Също така може да възбужда сетивата, така че при организиране на романтична вечеря може да капнете 5 капки масло в арома-лампата.

Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. То осигурява съществена помощ при хора, имащо проблеми с жлъчката и черния дроб. Прикрепени към болезненото място, листата от здравец, облекчават болката при отит, радикулит, зъбобол.

При натурално лечение на зъбобол се препоръчва да не слагате лист от мушкато в устата, ада го привържете на бузата отвън. Когато листата му се смачкат, могат да се прилагаъ към гърба като компрес. Такива компреси могат да се слагат там, където налягането е по-високо и се усеща пулса на ръката.

Отглеждането на мушкато, според много лечители, предотвратява появата на тумори. А парапсихолозите твърдят, че растението балансира отново нарушеното биологично поле на човека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com