15-годишен български ученик сред регионалните финалисти на Научния панаир на Google 2013

15061
15-годишен български ученик сред регионалните финалисти на Научния панаир на Google 2013

Днес Google обяви 90-те финалисти в Научния панаир Google 2013, както и 15-те финалисти за наградата Science in Action Award. Тази година различните проекти бяха още по-интернационални и разнообразни в сравнение с миналата година. Участваха хиляди подадени заявки от над 120 страни по света.

15-годишният българин Христо Стайков е един от регионалните финалисти. В монета той е ученик в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон" в град Варна. Христо печели с проекта си "Динамична мрежа за оценка на пътя" - "Dynamic road conditioning network", който е съставен от две части: приложения за уеб визуализация и устройство за събиране на данни.

Google Search вече дава информация за калориите в храната

Има хора, които обичат да броят калориите в храната, която ядат. За всички тях в Google Search сега има опция, която извежда всичко, ко...

Проектът цели да покаже състоянието на пътя, да помогне на шофьорите в избора на най-безопасен маршрут и да асистира в приоритизирането на пътищата, които се нуждаят от ремонт, предаде КРОСС.

Като един от регионалните победители в категорията на 15 - 16-годишните, Стайков може да вземе една от наградите за финалистите, които включват стипендия от Google в размер на 25 000 долара, уникално изживяване с другите партньори в събитието като компаниите LEGO, CERN и GOOGLE, индивидуална награда от LEGO (уникална LEGO цветна мозайка, която е предвидена за всеки победител в даден отбор), една специална кутия LEGO, която е създадена ексклузивно за събитието, или дигитален достъп за училището на дадения участник до архивите на изданието Scientific American.

 

 

Гугъл трябва да докладва тайно на ФБР

Съдът в Сан Франциско отказа да удовлетвори молбата на компанията Гугъл /Google/, която оспорваше 19 искания на ФБР за разкриване на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини