X
 
 

Непозната българка от Канада подари 3000 лв на сирак, върнал раница с пари и документи

9571 0
photo of Непозната българка от Канада подари 3000 лв на сирак, върнал раница с пари и документи
Снимка: Анита Чолакова
Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври месец намери раница с много пари в Смолян и ги върна на собственичката. Съвсем наскоро обаче българка, която от години живее в Канада, затрогната от жеста и съдбата на Илия, му превежда 3000 лева по сметката.   

„Получих по банкова сметка 1500 евро от наша сънародничка, която се казва Стефка. Тя е от София, но живее от доста години в Канада. Каза ми, че е видяла репортажи и публикации, свързани с мен, че кръгъл сирак от Смолян е намерил доста пари, близо 7 000 лева и ги е върнал. Свързала се е с регионалната телевизия Е-ТВ. От там ми се обадиха, мисля че от Хасково беше. Поискала  е данните и профила ми във Фейсбук. След няколко часа жената ми писа в личен чат, че е научила за мен и иска да ми преведа 1500 евро, 3 хиляди лева български пари. Вече ги имам в сметката“, разказа 30-годишният Илия.

Припомняме, че привечер на 5 октомври по време на автомобилното шоу Smolyan race той откри в храстите детска раничка с 3000 евро, 1450 лева и девет дебитни карти. Във фейсбук профила си той обяви, че търси човека, който ги е загубил, и че в 12 часа на следващия ден ще е пред сградата на полицията, за да ги върне.

В уреченото време дойде Таня - притежателката на парите, дойде и Илия с малка шарена раничка. В присъствието на журналисти той помоли жената да провери дали всичко е вътре, но тя отказа, заявявайки, че е сигурна в това.

„Аз съм честно момче, израснал съм в дом за сираци, но съм научен на честност. Един лев да намеря ще го дам на някой беден“, каза тогава Илия.

Смолянчанката го възнагради със 100 лева, които той няколко минути по-късно пусна в кутията за дарения. Автомобилното шоу беше благотворително за лечение на 24-годишния Алкан, който след катастрофа е обездвижен, но има нужда от средства за лечение, защото лекари в чужбина му дават надежда да проходи.

„Сега парите, които получих от Канада, ще стоят за такива дни, когато съм без работа, когато имам нужда от средства. Аз в момента спестявам. През лятото работих на морето, но сега още не е започнал зимният сезон в Пампорово, където чакам да започна работа“,сподели Илия.

Той благодари на своята сънародничка. Пожела да е жива и здрава тя и цялото й семейство да бъде благословено.

„Много пъти съм се уверявал, че доброто се връща. Хора, които ме срещат,  ми дават по 50-100 лева. Даже скоро една продавачка в парфюмериен магазин на кино "Дружба" ме викна да ми даде козметика“, добави 30-годишният мъж.   

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...