В Бюджет 2013 г. ще има повече пари за здраве

12632
В Бюджет 2013 г. ще има повече пари за здраве

В Бюджет 2013 г. ще има повече пари за здраве. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, предаде „Фокус”.

„За НЗОК ще има повече пари. Такива са разговорите между мен, директора на Здравната каса и финансовия министър. Нека да видим готовият проект на бюджета в Министерски съвет и тогава ще има повече данни”, каза министърът.

Касата отрече да поскъпват лекарствата

Ще намерим общ език с лекарския съюз и ще подпишем рамков договор, заяви Пламен Цеков, шеф на НЗОК по Нова ТВ, предаде Стандарт нюз. ...

Кампанията по кръводаряване продължава. За петък, събота и неделя са регистрирани 590 кръводарители в София. Днес в София ще има пунктове за кръводаряване в министерството на правосъдието, министерството на отбраната, МОСВ, продължава разкриването на пунктовете и в други администрации, каза Атанасова.

На въпрос откъде идва разминаването в данните за задълженията на болниците министърът обясни: „Разбрах, че преди две седмици от МЗ е подадена информация за дългове на някои болници, като впоследствие самите изпълнителни директори са уточнили, че няма такива задължения. Това е радостно – по-добре в самите болници да липсват задължения, а администрацията да не знае. При даването на данните те са били такива при нас. Данните се събират в края на всеки месец. През октомври ще бъда напълно ясно кой какви задължения има”.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com