X
 
 

Когато на Неволята се налага да стане от инвалидната количка

1842 0
Когато на Неволята се налага да стане от инвалидната количка
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова
Днес преди обяд, на една от пешеходните пътеки на главната улица в град Кюстендил, възрастен мъж в инвалидна количка сам мажеше нескосен тророар пред дома си с мазилка, за да го пригоди за хора в неравностойно положение и за да може да се придвижда до магазина - един от трите големи вериги супермаркети в града.

По това време, през главната улица на Кюстендил беше изключително оживено, като преминаваха десетки коли, пешеходци, а отсреща на кафето пред супермаркета, наблюдаваха мъжа, още десетки такива. Хората го поглеждаха, заобикаляха и преминаваха през пешеходната пътека - незаинтересовани и невпечатлени. 

Кореспондент на Actualno.com от града, веднага се притече на помощ на възрастния кюстендилец. Ето какво разказа той, с тъга на очите.

"Вижте, аз няма как да се придвижвам до дома си, до магазина. Живея отсреща. Здравната каса ми изплати протезата, за което съм благодарен,но за тази количка никой не ми отпусна 1 лев. Тя струваше 5000лв - представете си за един възрастен човек, инвалид, какво значи това!.. Аз нямах възможност да събера такава голяма сума пари, но успях да намеря тази количка, на двойно по-ниска цена и така сам си я закупих.

Погледнете, погледнете отсреща! Колко много хора седят и ни гледат... И никой няма да дойде да помогне.. Вие сте младо момиче, това не е работа за Вас, вижте колко мъже ни гледат - здрави и прави!

Аз много Ви благодаря, че предложихте помощта си и се радвам, че все пак има и добри хора, но не е това начина, за жалост, не трябва да бъде така! " 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално