Ловеч ще участва в третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност

8317
Ловеч ще участва в третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност
Снимка: Thinkstock

Ловеч се включва в третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност.

С решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации от 10-ти април 2014 г., седмицата от 4 до 10-ти май 2015 г. е обявена за Трета глобална седмица за пътна безопасност, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

ОУ "Васил Левски" спечели състезанието "Да запазим децата на пътя"

В Ловеч се проведе общинският кръг на традиционната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”,съоб...

„Спаси живота на децата" е официалното й лого. В тази връзка ООН разпространи Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата, в която те изразяват своите мисли и страхове за движението по пътищата. Целта на инициативата е набелязване и реализиране на редица мероприятия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение.

В община Ловеч са предвидени дейности, насочени  към ученици 1 до 4 клас, които се осъществяват чрез мобилизирането на различни институции на местно ниво.

Вече е обявен конкурс за рисунка сред училищата в общината на тема „Спаси живота на децата” със следните подтеми: „Аз отивам на училище сам”, “Пътник в обществения транспорт”, “На пътя е опасно”, “Преминаване през кръстовища”. В него може да вземат участие ученици от 1-ви до 4-ти клас на училищата в общината. Оценяването е  в две възрастови групи: 1-2 и 3-4 клас. Творбите се събират до 27-ми април 2015г.

Награждаването е на 5 май от 16,00ч. в заседателната зала на общината. 

Спри, запази детето

Никога не омръзва на децата да рисуват - често в картинките за тях светът е по-истински от живия. Днес, на Великден, БНТ с подкрепата ...

На 5 май преди това от 15,00 ч. ще се проведе викторина по безопасност на движението по пътищата, също за ученици от 1 до 4 клас. Състезанието е отборно - по един ученик от 1, 2, 3 и 4 клас. В първи кръг се решават листовки, съобразени с учебния материал, а във втори се изпълнява практическа задача.

Заявки за участие се приемат до 27 април в Община Ловеч, отдел ОМДС, стая 229 - Мариела Николова, стая 230 - Дарина Русева, или на e-mail: mariela.nikolova@lovech.bg

Организаторите - Община Ловеч, сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Ловеч, Съюз на българските автомобилисти - клон Ловеч, Общински детски комплекс – Ловеч, се надяват, че с тези инициативи ще се привлече вниманието на децата, и най-вече на възрастните, за подобряване обучението по безопасност на движението за придобиване на правилни навици и подобряване на културата за безопасно участие в движението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч