Барбара Стрейзънд на 80: Пепеляшка, превърнала се в принцеса

3506
Барбара Стрейзънд на 80: Пепеляшка, превърнала се в принцеса
Снимка: Getty Images

Животът на Барбара Стрейзънд, която вчера отпразнува 80-годишен юбилей, напълно отговаря на "голямата американска мечта": всеки е способен да достигне невъобразими висоти, ако има силата да не се разпилява лекомислено. Трудолюбива, талантлива и невероятно очарователна – като Пепеляшка, превърнала се в принцеса - това е тя, пише БГНЕС.

Бъдещата актриса скоро губи баща си, доведеният ѝ баща я бие, а майка ѝ не споделя страстта на дъщеря си към пеенето. Накратко, мечтите за звездна кариера се превръщат и в желание да докаже на роднините си, че наистина е способна на нещо необикновено. Съучениците ѝ се присмиват, подиграват се на дългия ѝ нос, дразнят я жестоко - но тя не се отказва. Пее в клубове и на малки сцени, а един ден има късмета да се срещне със самия Либераче.

Барбара Стрейзънд пише мемоари

Актрисата и певица Барбара Стрейзънд е на път да осъществи своя дългогодишна мечта - тя ще напише и издаде автобиографията си. Очаква с...

Виртуозен пианист, но най-вече страхотен ексцентрик, той става една от първите американски телевизионни звезди. Виждайки забавната и очарователна млада изпълнителка, Либераче я кани да участва в шоуто му във Вегас. Да се качи на една сцена с такъв артист е "щастливият билет", който е чакала. Барбара се завръща от Вегас вече като известна певица.

Стрейзънд не само пее, но и се снима във филми. Става романтична героиня, която не блести, но за комедията нейният образ става нещо повече от необходимо.

Още дебютният ѝ филм "Funny Girl" ѝ носи заслужена слава и първия "Оскар" за най-добра женска роля. Всъщност цялата роля е написана за Барбра: музикалният композитор Жул Щайн я вижда като звезда в мюзикъла (тя продължава да завладява шоубизнеса на всички фронтове) и композира песни специално за нея. За филма "Роди се звезда" (по-късно той е преработен с участието на Лейди Гага, на която Барбара дава многобройни съвети) тя композира "Evergreen" и печели втори "Оскар" за нея. Тя обаче се отнася с чувство за хумор към всичко, включително и към собствените си успехи и грешки. След дълга пауза Стрейзънд се завръща в киното и участва в комедията на Бен Стилър "Meet the Fockers" в ролята на леко чудатата майка на главния герой. Нейн партньор е прекрасният Дъстин Хофман.

Барбара, подобно на легендарния цар Мидас, превръща всичко, до което се докосне, в злато: филмът е най-печелившата комедия в историята, спечелила повече от половин милиард долара в боксофиса.

2,3 млн. долара за час пеене получи Барбара Стрейзънд

Популярната в цял свят Барбaра Стрейзънд получи 2,3 милиона щатски долара за един час пеене на частен концерт за група банкери в център...

Тя продължава да записва плочи (последният ѝ албум е издаден преди четири години) и редовно участва в телевизионни предавания. А рождените си дни обикновено прекарва с приятелката си Шърли Маклейн. Те са родени в един и същи ден и решават да празнуват заедно (въпреки че Шърли е с осем години по-голяма от Барбра). Може би и този път са спазили традицията, въпреки че, разбира се, Стрейзънд има известно предимство: все пак това е нейният юбилей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ с нова песен и пореден разпродаден концерт (ВИДЕО)

ALI представят видеото на "The List" с премиера на живо тази събота

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън записаха обща песен (ВИДЕО)

Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на Капана Фест в Пловдив

Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции

Българите Caliberty ще подгряват Брус Дикинсън на 16 юли в София

От Ню Йорк в София: съвременната Кармен Клементин Марген в София на 31 май по покана на Соня Йончева

P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

Емели Санде - безнадеждният романтик

Група ALI: Правим музика, която да изпълва душата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com