Концерт за деца с музика от Моцарт и Бетовен в „Европейски музикален фестивал“ на 6 ноември

3776
Концерт за деца с музика от Моцарт и Бетовен в „Европейски музикален фестивал“ на 6 ноември
Снимка: Кантус Фирмус

„Европейски музикален фестивал“ - София представя детски концерт с музика на великите класици Волфганг Амадеус Моцарт и Лудвиг ван Бетовен. Събитието е планирано за 6 ноември от 11:00 часа в залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Мултимедийният концерт „Моцарт и Бетовен“  ще представи двама от най-великите музикални гении на всички времена. Артистите от Националния музикален театър Катерина Тупарова и Румен Григоров ще влязат в ролята на водещи, за да разкажат за живота и музиката на двамата композитори. В това интересно и забавно приключение ще им помагат талантливи ученици от Националното музикално училище в София. В програмата са включени популярни шедьоври от различни жанрове, сред които серенадата „Малка нощна музика“, дует от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт, „Лунна соната“ и „Für Eliseот Бетовен и др.  Творбите се изпълняват от пианистите София Чернишкова и Стефан Симов от класа на Емилия Канева и певците Елена Кожушкова и Николай Велков с преподавател Росица Вълканова. Специално участие ще вземе струнен квартет в състав Ива Маринова - цигулка, Тодор Георгиев - цигулка, Мина Георгиева - виола и Лев Алеев - виолончело, от класа по камерна музика на Магдалена Далчева. Клавирен съпровод – Ася Дончева-Василенко. Сценарият на концерта, подготвен от Катерина Тупарова, с много хумор и добро настроение въвежда малките слушатели в епохата на великите творци и показва весели и тъжни моменти от техния жизнен път. Всяко дете в залата ще получи книжка с информация за композиторите.

Събитието „Моцарт и Бетовен“ трябваше да се състои на 6 март 2020 в зала „България“, но бе отложено, заради въведеното тогава извънредно положение. Предстоящото провеждане ще бъде съобразено със заповед РД-01-626 от 27.10.2020 на Министерството на здравеопазването и ще бъдат предприети необходимите предпазни мерки за публиката и артистите.

Двадесетото издание на „Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 година, а съорганизатор на фестивала е Министерството на културата. Концертът „Моцарт и  Бетовен“ се реализира в партньорство с Националното музикално училище „Л. Пипков“ и Софийската филхармония и е посветен на 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен.

Концертите за деца вече са традиция в програмата на „Европейски музикален фестивал“ в София. Реализираните до момента проекти от 2017 до 2019 година донесоха много вълнуващи моменти и ценни знания за класическата музика на децата от столичните училища.

Билетите за концерта са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Nouvelle vague, Уили Уилям и Ищар идват на Франкофоли през юни в Пловдив

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика