Градоначалникът на село Семчиново успя да влезе в кметството с помощта на полиция

7538
Градоначалникът на село Семчиново успя да влезе в кметството с помощта на полиция
Снимка: БГНЕС

Новият кмет на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков встъпи в длъжност с помощта на полицията. По-рано днес българите от селото организираха жива верига пред кметството, за да не допуснат новоизбрания кмет, който е от ромски произход. Темелков спечели местния вот още на първи тур.

Десетки полицаи охраняваха днес входа на кметството. Преди да влезе в сградата, новият кмет беше придружен от около 200 роми с плакати, които гласяха „Омразата поражда насилие”, предаде bTV.

Бунт в пазарджишко село - роми срещу българи заради новия кмет

Окупация с жива верига на кметството на село Семчиново, Пазарджишко. Протестиращи не искат да пуснат в кметството новият кмет Пламен Те...

Протестиращите българи отстъпиха и осигуриха достъп на Темелков до кметството, като за редът се грижеха полицаи.

Новия кмет беше придружен от този на община Септември Марин Рачев. Темелков каза, че според него етническото напрежение в Семчиново се подклажда от хора, загубили изборната битка.

Той обеща да направи много за селото, като първото, с което ще се захване, е да ремонтира стадиона.

Протестиращите отричат, че причина за недоволството им е ромският произход на кмета. Искат да знаят обаче какъв е бизнесът му, откъде са му парите и как си e купил гласовете.

Кмет от ромски произход предизвика напрежение в пловдивско село

Около 300 души от село Семчиново са внесли подписка с искане за среща с началника на РУ "Полиция" в град Септември, каза за Радио "Фоку...

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че са възложили на „Икономическа полиция” към МВР-Пазарджик да направи проверка във връзка с възникналото напрежение срещу новоизбрания кмет в с. Семчиново Пламен Темелков. На полицията са дадени указания да бъдат проверявани твърдения за несъответствие между доходите и притежаваното имущество, както и за купуване на гласове и дали притежаваната от кмета диплома е истинска, съобщиха от прокуратурата.

Оттам са дали указания да се снемат обяснения от жители на селото във връзка с техните оплаквания и твърдения, които са споделили пред медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик