Нападателят от Овчеполци се издирва

2980
Нападателят от Овчеполци се издирва

Добре съм – с тези думи прочулото се в цяла България 18-годишно момче от ромски произход Митко отговори на въпрос как се чувства, след като беше зверски пребит и всичко това беше заснето и качено във Facebook.

Побойникът се казва Ангел Калеев и според различни данни е на възраст между 21 и 24 години. Той напада Митко, защото не се счита за равен с него – понеже Митко е циганин. Интересен факт е, че Калеев живее в ромската махала на пазарджишкото село Овчеполци, където живее и Митко. Митко се оплаква, че след боя е повръщал – заради ритници в корема му. Засега той още не е подал жалба в полицията.

"Българин" пребива брутално циганин, защото му казал, че са равни (Видео)

Видео показва брутална агресия срещу момче от ромски произход. Кадрите са заснети от нападателя, а за случая разказаха от "Господари ...

„Цялата работа е такава, че както си вървя по пътя и той е пред мен, почнахме да си правим мохабет, такова… и той почна да ми иска пари назаем. 5 лева. Викам: „Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!” И той каза: „Ние сме равни. Българите и ромите сме равни.” И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че... независимо... как да го обясня...”, обяснява пък Калеев пред bTV. Според него „едните хора си изкарват парите с честен труд – ходят, трудят се, работят. Другите ходят да крадат, ограбват къщи... Случвало ми се е да виждам как пребиват деца в Пазарджик... В смисъл такъв – цигански терор! Какво да кажа..”, добавя Калеев.

Има трима-четирима души в това село, които ходят и правят каквото си искат. Не мога да си обясня какво става, оплака се човек от селото. А член на „Еврорама” е категоричен, че това е следствие от антиромската реторика по медиите и в обществото като цяло.

Говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов изрази учудване пред Нова телевизия, че досега няма подадена жалба – нито от Митко, нито от кмета на Овчеполци. По случая е образувано досъдебно производство за лека телесна повреда, като засега Калеев се издирва. Стоянов изрази несъгласие да се обвинява полицията в случая, след като „няма гражданска позиция”. Той подчерта няколко пъти, че полицията действа, след като е видяла клипа в интернет.

Защо няма жалба – пребитият Митко обяснява, че в събота вечерта (16 април) кварталният полицай го нямало и нямало на кого да се оплаче. По думите на пребитото момче кметът и Ангел идвал вчера (17 април) в дома на Митко, като Ангел му се извинил. Самият кмет обаче отрича да е бил с Ангел. Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев добавя, че Митко е казал същото пред него. Не съм провокирал Ангел, твърди Митко. По думите му Ангел го питал дали е педал – отрекох, след това ми удари два шамара и ме повали, добави битото момче.

Академията на МВР изключи курсанта, пребил човек на пътя

Курсантът в Академията на МВР, който нападна човек на пътя, вече е отстранен от учебното заведение, съобщи Нова телевизия. Инцидентът ...

Митко и семейството му се появяват в Овчеполци преди 2 години. От малък работи като ратай в местна кравеферма. Никой в селото не може да каже лоша дума за него – описват го като честен и добродушен. Митко е отгледан без баща и практически почти сам издържа своите по-малки братчета и сестричета.

Не трябва да се правят генерални заключения - за минута мога да намеря 20 видеа, на които мургави, черни хора бият бели момичета, отвърна доведеният син на Волен Сидеров Димитър Стоянов. Той заяви, че не е доволен от свършеното от полицията дотук. Няма писмен сигнал - ми то срещу каналджиите няма сигнал, срещу какво ли не няма писмен сигнал, описа нещата доведеният син на Сидеров. Изглежда сякаш извършителят има повече права от жертвата - дали ще е Митко или някоя възрастна жена, добави Стоянов. Както ние искаме "мангалите", ограбили и изнасилили да са в затвора, така искаме и за Калеев, каза Кънчев.

Цветелин Кънчев индиректно обвини МВР, като направи връзка със сестрите "Белнейски" и как тогава полицията "няколко дни" си играла "да бие цигани". В Пазарджик има страшна дискриминация, убеден е Кънчев. Отиваме към Дивия Запад, съгласи се Стоянов, който се опасява, че имунитетът ни към радикализация се пропуква. Никой от циганите в България няма намерение да взема правосъдието в ръцете си, обеща Кънчев от името на ромското малцинство в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com