Протест в Пазарджик заради убиец на пътя, излязъл под минимална гаранция

2359
Протест в Пазарджик заради убиец на пътя, излязъл под минимална гаранция
Снимка: БГНЕС

Протест в Пазарджик ще се проведе от 16:00 часа заради пуснат срещу гаранция от 3000 лева убиец на пътя. Става въпрос за 27-годишния Иван Янакиев, който в края на миналата година уби пешеходец с джипа си. Яанкиев е рецидивист на пътя. Младият мъж е санкциониран многократно заради различни нарушения, като шофиране под въздействието на наркотици, без книжка и с висока скорост.

Протестираме срещу това, което правят депутатите – приемат глупави закони като тези дали да се къмпингува или не, а не се гледат, възмутено заяви близък на прегазения 70-годишен Никола Лазаров.

Запис показва с каква скорост кара рецидивист, преди да прегази човек

Запис от охранителна камера показва хамъра-убиец на 27-годишния Иван Янакиев секунди преди да прегази и убие 70-годишен пешеходец в Паз...

Според защитата Иван Янакиев трябвало да не остава в ареста, за да може да си плаща адвокатските услуги. Пред bTV протестиращи заявиха, че фирмата за авточасти, която държи Янакиев, е регистрирана преди два месеца и само той ѝ е служител. Мама му е платила джипа, тя ще му плати и адвокатските услуги, дебело подчертаха хората.

Протестиращите са убедени, че за освобождаването на Янакиев е съдействал и прокурорът, който „казал пет думи на кръст”. Няма човек, който да не познават Янакиев в Пазарджик – той избива комплекси с колата си, завършиха хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com