X
 
 

Регистрирано е огнище на псевдочума по птиците в Пазарджишко

277 0
 Регистрирано е огнище на псевдочума по птиците в Пазарджишко
Снимка: Getty Images/Guliver
В пазарджишкото село Синитево е регистрирано огнище на Нюкясълска болест (псевдочума) по птиците, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Петко Митев. Той обясни, че случаят е в лично стопанство, а заболелите са кокошки.

"В тази връзка огнището е локализираво, всички птици в 3 километровата предпазна зона около огнището са ваксинирани. Става дума за селата Синитево, Мирянци и Огняново", допълни д-р Митев. Той каза още, че всички необходими мерки са предприети, а днес действията на инспекторите от ОДБХ приключват.

Продължават прегледите за рак на гърдата в Пазарджик

Продължават профилактичните прегледи за рак на гърдата в Пазарджик. Те ще се извършват до 18 октомври (включително) при хирурга Д-р Коп...

Д-р Митев посочи, че засега в областта няма регистрирани други огнища на Нюкясълска болест, няма и регистрирани случаи на птичи грип. Със заповед на директора на БАБХ е определена и 10-километрова наблюдавана зона, която включва селата Алеко Константиново, Главиница, Йвайло, Драгор, Мало Конаре, Дебращица, Добровница, Говедаре, Хаджиево, Мокрище, в община Пазарджик. В наблюдаваната зона са и селата Исперихово, Козарско и Бяга от община Брацигово и селата Радилово и Капитан Димитриево от община Пещера.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители