X
 
 

БСП обвини Бойко Борисов, че подслушва президента

1770 5
БСП обвини Бойко Борисов, че подслушва президента
Снимка: БГНЕС
Обвинение към премиера Бойко Борисов за подслушване на президента Румен Радев, отправи депутатът от БСП Антон Кутев.

Народният представител от левицата Антон Кутев направи това, след като за пореден път ръководството на Народното събрание отклони негов въпрос към министър-председателя в рамките на парламентарния контрол.

Радев: Знаел ли е Борисов, че ДАНС подслушва президента?

Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава, а е в начина на управление на държавата. Това каза президентът Румен Ра...

В конкретния случай Кутев искаше да знае на какво основание ДАНС, която е на подчинение към Министерския съвет, е подслушвала командира на ВВС генерал Цанко Стойков.

Както вече стана публично известно, Стойков е бил подслушван по искане на Специализираната прокуратура, като и досега остава неясно, защо не е военната, както е по закон.

Според изявление на прокуратурата, покрай това досъдебно производство е станало ясно, че Стойков е водил разговори и с държавния глава - за миналогодишната проверка на антикорупционната комисия.

Така и обаче не се изясни в какво прокуратурата е заподозряла генерал Стойков, за да приложи спрямо него СРС.

Без наказание за ген. Цанко Стойков, въпреки предполагаем разговор с президента

Няма да има наказание за командира на военновъздушните сили ген. Цанко Стойков след скандала с разпространените от прокуратурата записи...

 По време на днешния парламентарен контрол обаче председателката на парламента Цвета Караянчева обяви, че Борисов няма да отговори на този въпрос. Това ядоса Кутев и той обяви, че "ако някой иска да ме убеди, че Бойко Борисов не е знаел, че президентът се подслушва, значи не е за мястото си", като принципал на ДАНС.

"Този човек подслушва президента", заяви в заключение Кутев.

Караянчева му отговори, че този въпрос е бил разгледан на седмичния председателски съвет и е било взето решение, че "не следва да се реализира".

По думите на Караянчева според нарочна заповед премиерът "има функции на координация по отношение на дейността на ДАНС – т.е. от общ характер, който не предполага конкретност". С други думи - не е знаел оперативно по какви дела работи ДАНС и не я администрира.

Държавни служби все повече ни подслушват и следят

Службите все по-лесно ще подслушват и следят, пише "Сега". Това става ясно от броят на съдебните разрешения, които позволяват ползванет...

След това председателката пренасочи Кутев да си зададе въпроса в ресорната комисия за контрол на СРС в Народното събрание.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Българин 4 Българин преди 2 дена Профил на трол?
  Всички комунистически уроди трябва да бъдат подслушвани и следени, защото са крадливи, лъжливи, терористи, предатели рубладжии! Да се подлушват дотогава докато напуснат пределите на Б-я и ни отърват от ПАРАЗИТНОТО си присъствие!
 • вън комунистите от българия 3 вън комунистите от българия преди 2 дена Профил на трол?
  комунистите са бесни, че ги подслушват и огласяват престъпленията им. Трябва непрекъснато да ги подслушват, за да е невъзможно отново Русия да ни пороби както 45-те години социалистическо съветско иго.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Не, бе, глупак! Никой не е подслушвал (П)резидента, ами той дуракът се е уловил като муха в мрежата докато са разследвали друг мръсник.
 • Бай Х.Й 1 Бай Х.Й преди 2 дена Профил на трол?
  А бе тоя КЕЛЕШ на снимката не беше ли КУТьо-МУтьо-ПУтьо???
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
  Да, Властелина на троловете.
  : 0 !