Дясната ръка на Цветанов е сключил договор с лобисти в САЩ за помощ пред американското правителство

29155
Дясната ръка на Цветанов е сключил договор с лобисти в САЩ за помощ пред американското правителство
Снимка: БГНЕС

Само три дни след като депутатът от ДПС Делян Пеевски е сключил договор за лобистки услуги с цел неговите интереси да бъдат представлявани пред американската администрация и да бъде търсено решение за негови проблеми в Съединените щати пред хората, които определят политиките, от които САЩ се ръководи, същото е сторил считаният за дясна ръка на Цветан Цветанов – Павел Вълнев.

Договорът на Вълнев е за повече пари от този на Пеевски – 300 000 долара за 6 месеца, докато на депутата от ДПС е за 180 000 долара за 6 месеца. Според изданието Foreign Lobby Report, за месец декември като цена на лобистки договори тези на Вълнев и Пеевски са на второ и на четвърто място съответно.

Павел Вълнев, бивш собственик на BiT: Не смятам да купувам избори

След 30 години Преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи.Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за Б...

Вълнев е част от ръководството на партията на Цветанов "Републиканци за България" - той е зам.-председател на формацията. Преди да влезе открито в политиката, Вълнев, заедно с брат си Румен, беше собственик на телевизия BiT, която привлече известни имена като Нери Терзиева, Сашо Диков, Ралица Ковачева, а със своето предаване "Хайд парк" като външна продукция там участваха Полина Паунова и Силвия Великова. Телевизията обаче скоропостижно залезе през 2018 година и останаха спекулации защо точно. Павел и Румен Вълневи са емигранти в САЩ и развиват логистичен бизнес там.

Съгласно договора между Вълнев и лобистката фирма Yorktown Solutions, лобистите ще осигуряват срещу заплащане съвети от стратегическо естество за българо-американските отношения, включително за процеса на планирането им от Вашингтон и за целта ще се срещат със служители на американското правителство и американската администрация.

Договорът поставя въпроса дали въпросните лобистки услуги всъщност ще бъдат за Вълнев в лично качество или са за "Републиканци за България".

Цветанов пред президента: Притеснява ни броенето на гласовете (ВИДЕО)

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов се обяви за промени в Изборния кодекс. Той оповести желани...

Факт е, че изданието Foreign Lobby Report още преди Коледа публикува информация за договора, при това със заглавие, че Вълнев наема лобисти предвид амбицията на "Републиканци за България" да свали ГЕРБ от управлението на България.

Зад Foreign Lobby Report стои Джулиан Пеке (Julian Pecquet), който е познат като автор в The Hill и Al-Monitor. По време на периода си в Al-Monitor, той печели две национални журналистически награди за отразяване на лобизма в Близкия изток. Според информация на Politico, Пеке е бил и репортер в Конгреса в началото на кариерата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика