Дончев изрази надежда, че двамата президенти ще постигнат съгласие за кабинет

1831
Дончев изрази надежда, че двамата президенти ще постигнат съгласие за кабинет
Снимка: БГНЕС

За мен въпросът не е детайлният прочит на Конституцията, а по-скоро ясното възприемане на това, което каза президентът Плевнелиев. Той каза хайде с президента Радев да измислим правителство. Колкото по-стабилно правителство, с колкото по-голям хоризонт работи, толкова по-добре.

Това заяви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Никой от нас не е хванат от улицата и като политическа, и като персонална отговорност има кой да я носи, коментира той. Никой от нас не иска, но ще стоим на позициите си, докато трябва. Парламентарната процедура вече е изчерпана. Стабилността е изкусителен аргумент, наред с това може да се окажа самоубийствен, отбеляза още Дончев в ефира на bTV.

Томилав Дончев: Не изключваме вариант за подкрепа на правителство с мандата на Реформаторите

"Няма как да участваме в кабинет с титуляри, с министри, още по-малко с министър-председател, който е с мандат на друга партия. Това е ...

По думите му аритметичният аргумент, това че си сглобил нещо в парламента, не ти дава правото да управляваш. Хората казаха, че искат промяна. Както казах преди това, ние не сме трансферни футболисти да ни местят от един кабинен в друг. Имаме отговорност към избирателите, коментира още Дончев.

Зависи от това дали двамата президенти ще постигнат някакво съгласие. Би било добър знак за българското общество, ако двамата президенти постигнат съгласие. Аз съм по-скоро песимист, отгови Томислав Дончев на въпрос колко живот остава на това правителство в оставка.

Категорично не е добре да се бави волята на народа за референдума. Трябва да бъдат положени всички усилия, за да се консолидира подкрепа в тази посока, смятаа той.

Към момента не е сериозно и съществено да се обсъжда дали ще бъда министър в един хипотетичен бъдещ кабинет "Борисов - 3", отбеляза още вицепремиерът в оставка.

Дончев скептичен за кабинет с РБ, определи "Белене" като "икономически витален" проект

Има време за анализи, в момента приоритетът е друг по отношение на Хитрино. Надявам се колкото се може по-скоро прокуратурата и съдът д...

Actualno.com припомня, че снощи (21.12.2016 г.) по късна доба новоизбраният президент Румен Радев каза, че ще огласи състав на служебния кабинет след встъпването му в длъжност. Радев направи официално изявление пред БНТ и подчерта, че е твърдо решен да се придържа към Конституцията.

"Президентът Росен Плевнелиев ми предложи да определя състава на служебния кабинет, който той да назначи със своя подпис. Изтъкнатите в обръщението на президента политически доводи и лична мотивация не отменят разпоредбите на Конституцията", отбеляза още Радев.

По-рано същия ден след като Реформаторите върнаха мандата за съставяне на кабинет, държавният глава Росен Плевнелиев направи изявление, в което посочи, че се отказва от това да състави служебно правителство и преотстъпва тази възможност на новоизбрания президент Румен Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика