И Цветан Василев намеква, че Борисов е притиснат от ЕС за КТБ и Пеевски

4067
И Цветан Василев намеква, че Борисов е притиснат от ЕС за КТБ и Пеевски

"Каквито и действия да е предприел премиерът Борисов, те са малко на принципа „след дъжд качулка“, казва в интервю за Би Ай Ти, дадено в Сърбия, бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

На въпрос защо точно сега Бойко Борисов става активен, той отговори: "Нямам идея, предполагам, че е имал натиск от ЕС".

Адвокатът на Цветан Василев: Списъците са манипулирани с натиск от Пеевски*

Няма как Цветан Василев да се чувства добре заради Дамоклевия меч на прокуроската ни държава. Това заяви адвокатът на банкера Константи...

"Безкрайно съм радостен, че този прословут доклад ще бъде отворен и ще покаже къде са въпросните открадната пари“, казва той по повод поисканото от финансовия министър Владислав Горанов разсекретяване на доклада на „Аликс партнърс“ (AlixPartners) за активите на КТБ.

"Не съм притеснен от изявленията на Борисов, че скоро всичко по темата КТБ трябва да стане ясно. Напротив. Безкрайно съм радостен, че този прословут доклад ще бъде отворен и ще бъда много благодарен, ако този доклад покаже къде са въпросните прословути открадната пари", заявява банкерът, предаде БГНЕС. Василев обаче допуска, че настоящата активност може да се окаже отново прах в очите. Като "поредната пушилка на кръга, организирал покушението срещу банката" определя и списъците, публикувани от синдиците на КТБ, за магистратите с влогове в банката. Василев твърди, че не ги познава и те били дошли като нормални клиенти.

Според Василев докладът ще отрече „митологемата на хората, които организираха атаката срещу банката“. „В момента съм в процес на екстрадиция, предстои ми делото на първо ниво, както и да бъдат анализирани политическите причини за него“, добавя той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com