Лот 2 на АМ "Струма" е готов на 90%

6944
Лот 2 на АМ "Струма" е готов на 90%
Снимка: БГНЕС

На 90% са изпълнени строителните дейности по Лот 2 на АМ „Струма“ между Дупница и Благоевград. Това установиха на място министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Двамата огледаха цялото трасе на магистралната отсечка в строителство и проведоха среща с представители на консорциума, изпълнител на проекта. Те увериха министър Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров, че спазват стриктно планирания график за ускорена работа и подчертаха, че ще завършат Лот-а, съгласно договора – до края на месец октомври т.г.

Категорично: Няма да има един тунел на "Струма" през Кресненското дефиле

Пред нас остава най-голямото предизвикателство - изграждането на АМ "Струма" през Кресненското дефиле.  Това каза Лиляна Павлова, ...

Министър Павлова призова представителите на консорциума за максимална мобилизация и стриктно спазване на изискванията за качество и безопасност. Тя изрази удовлетвореност от видяното на терен и подчерта, че при този темп на работа договорът ще бъде спазен.

Лот 2 на АМ „Струма“ е от Дупница до Благоевград и е с обща дължина 37,48 км. Стойността му е близо 362 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е консорциум „СТРУМА-ЛОТ 2“, който се състои от водещ партньор - „Импреза“ АД – Италия и партньори „ГБС Инфраструктурно строителство” АД и „Пътстрой-92“ АД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика