Малоброен протест съпровожда работата на НС

15826
Малоброен протест съпровожда работата на НС

Малоброен протест и още малоброен контрапротест съпровождат днешното заседание на парламента, информира БНТ. Очаква се по време на него да бъде гласуван четвъртият вот на недоверие срещу кабинета.

Недоволните от управлението очакват кабинетът да падне с гласовете на ДПС, а тези, които са против него, са на точно обратното мнение. Подобно е положението и по отношение на оценката на работата на БСП.

Дебат за вота на недоверие ще има чак в 11:30 часа

Дебатите по четвъртия вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски ще се проведат от 11:30 часа в Народното събрание, гласи дн...

Протестите минават сравнително спокойно. Те стават факт почти година след началото на недоволството срещу кабинета "Орешарски".

Междувременно стана ясно, че вотът на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в сектор "Енергетика" ще бъде трета точка от дневния ред на депутатите за днешното пленарно заседание. Това реши мнозинството в зала с приемането на седмичната програма в началото на заседанието, предаде БГНЕС.

Като първа депутатите ще приемат промени в съставите на временните и постоянни комисии и делегации на Народното събрание. Втора точка от дневния ред е второ гласуване на Закона за МВР. Законопроектът за силовото ведомство бе заел изцяло вниманието на депутатите в последния ден преди парламентарната ваканция, но заради липса на кворум парламентът не успя да приключи окончателно с всички текстове, които трябва да бъдат довършени днес.

Трета точка от дневния ред е вотът на недоверие към кабинета "Орешарски". Причината вотът да не е точка първа е фактът, че премиерът ще пристигне по-късно в пленарна зала, тъй като има ангажимент в чужбина, обяви в началото на заседанието председателя на парламента Михаил Миков.

"Атака" ще бъдат в НС за вота на недоверие, признават поражението си

Не успяхме да преведем на езика на ежедневието нашите послания. Така Магдалена Ташева от „Атака“ коментира пред БНР резулта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика